Skip to main content
Map

Netwerk Public Affairs - rondetafel Europese Unie

Op donderdag 28 april brengen we de Europese Unie in al haar facetten naar de Koningsstraat! 

We nodigen je van harte uit voor het volgende event van het “netwerk public affairs”, waarbij we 3 prominente sprekers ontvangen voor een gesprek over de rol van Vlaanderen en België in de EU
Tijdens opeenvolgende rondetafelgesprekken, kan u in dialoog gaan met: 
-    Ambassadeur Willem van de Voorde staat sinds begin 2020 aan het hoofd van de Permanente Vertegenwoordiging van België bij de EU. De ‘PV’ is de grootste Belgische diplomatieke post in de wereld en een van de meest actieve multilaterale posten. Het vormt de stem van België in Europa en vertegenwoordigt de Belgische belangen in de Raad van de Europese Unie. Willem van de Voorde heeft al tonnen ervaring opgebouwd, onder meer als directeur van het directoraat-generaal Europese Zaken bij Buitenlandse Zaken, plaatsvervangend kabinetschef voor ministers van Buitenlandse en Europese Zaken Steven Vanackere en Didier Reynders en bilaterale ambassadeur in Oostenrijk. 
-    Kurt Vandenberghe is Adviseur op het kabinet van Commissievoorzitter Ursula von der Leyen voor alles wat de Europese Green Deal betreft, een topprioriteit voor deze Commissie. Hij werkt zij-aan-zij met Von der Leyen en ook Vicevoorzitter Frans Timmermans om het ambitieuze project van de Europese Green Deal te realiseren. Kurt Vandenberghe heeft al een indrukwekkend parcours afgelegd binnen de Europese instellingen, voor zijn huidige rol was hij directeur van het Directoraat-Generaal Onderzoek en Innovatie. 
-    Geert Bourgeois is lid van het Europees Parlement voor N-VA en zetelt binnen de ECR-fractie (Europese Conservatieven en Hervormers) sinds 2019. Hij is lid van de commissies ‘internationale handel’ en ‘institutionele betrekkingen’. Geert Bourgeois heeft een indrukwekkend politiek palmares, onder meer als voormalig Minister-president van de Vlaamse regering (2014-2019) en als stichtend lid van de N-VA. Hij is momenteel bezig aan zijn laatste actieve politieke opdracht. 

Wil je er bij zijn? Schrijf je dan nu in. 
 

Wanneer

Prijs

Deelname is gratis maar inschrijven verplicht.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

imu - vzw - ovam