Skip to main content
Map
  • Netwerkevents
  • Naar een duurzame bedrijfsvloot: aan de slag met Total Cost of Ownership
Voka Opleiding

Naar een duurzame bedrijfsvloot: aan de slag met Total Cost of Ownership

Duurzaam Ondernemen
  • Online

Vanaf 2026 zijn enkel zero-emissievoertuigen nog fiscaal interessant in je bedrijfsvloot. Tijd voor actie dus. 

Om hun financiële impact te kunnen inschatten wordt vaak teruggegrepen naar de Total Cost of Ownership (TCO). Maar hoe ga je om met het verschil in aanpak tussen berekening volgens leasebedrag en de TCO? Wat met laadinfrastructuur op kantoor en bij de werknemer thuis? Wat met de laadpas? Welke wagens zijn toegelaten: full electric of ook (plug in) hybride? En hoe zit het met subsidies, fiscaliteit en regelgeving op vlak van (semi-publieke) laadinfrastructuur? Zowat elke onderneming worstelt met deze vraagstukken, tijdens deze opleiding word je al een heel eind op weg geholpen!

Doelstelling: na de reeks zal je beter begrijpen waarom (plug-in hybride) elektrische voertuigen in jouw vloot vandaag al interessanter kunnen zijn dan conventionele voertuigen. Dit niet alleen op vlak van fiscaliteit en vlootbeheer, maar ook in het ruimere kader van de energietransitie die ons met de maatschappij te wachten staat.

Sessie 1: klassikale opleidingssessie

Algemene inleiding rond een duurzame bedrijfsvloot en de Total Cost of Ownership. Tijdens deze sessie worden o.a. volgende topics belicht:

  • de context rond de heersende klimaat- en milieuproblematiek;
  • de waaier aan alternatieve voertuigtechnologieën;
  • de verschillende fiscaliteitsregels;
  • de TCO-benadering.

Hiernaast leer je TCO-berekeningen uit te voeren op basis van een laagdrempelige TCO-tool van The New Drive, zodat je hiermee in jouw bedrijf aan de slag kan gaan. Na de klassikale sessie krijg je een aantal opdrachten mee om in je te verdiepen in de impact die deze benadering kan hebben voor jouw bedrijf en de car policy.

Sessie 2: individuele coachingsessie

Tijdens deze individuele sessie krijg je de kans om je berekeningen in de TCO-tool te bespreken met een expert van The New Drive en kun je je vragen stellen.

Sessie 3: individuele coachingsessie

Tijdens deze individuele coaching is er opnieuw de kans om vragen te stellen en met de spreker conclusies, volgende stappen en aandachtspunten af te toetsen.

Coach

Nils Hooftman is senior adviseur voor elektrisch vervoer bij The New Drive. Nils heeft jarenlange ervaring met zero-emissie vervoer en werkte afgelopen jaren aan de diverse onderzoeken vanuit zijn vorige rol voor de VUB. 

Nils

Met de steun van

new drive   smarthub

Contactpersoon

Karel Janssens

Projectbegeleider Duurzaam Ondernemen

Wanneer

Prijs

€ 550 (excl. btw)

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Proximus