Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Netwerkevents
  • Workshop materialiteitsanalyse: het fundament van je duurzaamheidsbeleid
Voka Opleiding

Workshop materialiteitsanalyse: het fundament van je duurzaamheidsbeleid

Bepaal de kernthema's van je bedrijf als basis voor je duurzaamheidsstrategie (ESG) en/of -rapportering

In het kader van de Europese Green Deal heeft de EU de richtlijn aangenomen inzake verslaggeving over de duurzaamheid van ondernemingen (Corporate Sustainability Reporting Directive – CSRD). Zo stimuleert de EU organisaties transparanter te zijn over hun impact op de planeet en de samenleving. 

Een van de concepten die bedrijven moeten implementeren is dubbele materialiteit. Een materialiteitsanalyse helpt organisaties zich te richten op de meest strategische milieu-, sociale en ethische kwesties (ESG). Het is een holistische benadering om de werkelijke impact van de bedrijfsactiviteiten te onderzoeken. Het daagt jouw onderneming uit om beter te begrijpen welke thema’s je moet aanpakken om een duurzame transformatie te realiseren en je verantwoordelijkheid te nemen om een positieve impact te genereren. De uitkomst van een materialiteitsanalyse wordt zo het leidend principe voor je duurzaamheidsbeleid en -communicatie.

In deze praktijkgerichte workshop krijg je inzicht in wat een (dubbele) materialiteitsanalyse inhoudt, welke topics er toe doen en hoe je er mee aan de slag kan in je eigen bedrijf.

Deze workshop is van toepassing voor bedrijven die een duurzame transitie willen inzetten, of je nu onder de CSRD-richtlijn valt of niet.

Doelgroep

Iedereen binnen het bedrijf die betrokken is met duurzaamheid: zaakvoerders, sustainability managers, veiligheids- en milieu coördinatoren,  ... .

>> Ik schrijf me in

Jouw expert

Jeroen De Muynck - Director Sustainability, Van Havermaet

Jeroen De Muynck startte zijn carrière bij KBC, maar stapte al snel over naar de accountancy. Na 10 jaar KMO’s te ondersteunen op strategisch en financieel vlak, werd hij gebeten door de duurzaamheidsmicrobe. Hij verliet vervolgens de accountancy en werd op zelfstandige basis een sparring partner voor ondernemers om strategisch en duurzaam te groeien. Door de komst van de CSRD werd duurzaam ondernemen niet alleen een strategische keuze, maar ook een wettelijke verplichting. De materie werd dusdanig uitgebreid en complex, dat hij aan boord ging van Van Havermaet waar hij momenteel het nieuwe departement Sustainability trekt. Vanuit die hoedanigheid begeleidt hij vandaag bedrijven, groot en klein, in de transitie naar duurzaam ondernemen zowel op strategisch als compliance vlak.  

Meer info?

Guido Evens

Senior adviseur duurzaam ondernemen

Full bio of Guido Evens

Past deze datum niet of is de opleiding volzet, klik dan hier voor een actueel overzicht.

Adres

Voka KvK Mechelen - Kempen (kantoor Geel)
Kleinhoefstraat 9
2440 Geel

Wanneer

Prijs

Leden: 
€470 (excl. btw)

10% korting vanaf een 2de deelnemer van hetzelfde bedrijf

Niet-leden: 
€705 (excl. btw)

Klik hier voor meer info over jouw ledenvoordelen

Voorwaarden

Lees hier onze voorwaarden.

KMO-portefeuille
Bespaar tot 30% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is €470/leden en €705/niet-leden. Vanaf de 2de deelnemer van hetzelfde bedrijf is het projectbedrag als lid van Voka €423. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Ons registratienummer is DV.O104982. Je kan hiervoor 8 opleidingsuren en het thema duurzaamheid ingeven. Klik hier voor meer info.

KMO-portefeuille

Meer info?