Skip to main content
Map

OPEN HIRING - Een job zonder sollicitatiegesprek

  • Online

Misschien hoorde je er al eens van “open hiring”. Maar wat is het juist?

Het is een nieuw businessmodel dat is komen overwaaien vanuit Amerika. Het kan de sleutel zijn om vacatures binnen je organisatie in te vullen met nieuw talent. Het principe is simpel: iedereen wordt aangenomen, zonder sollicitatieprocedure. De stad Mechelen testte het al uit en merkte dat het werkt! En dit voor zowel bedienden als arbeiders. Kom tijdens deze infosessie meer te weten over deze nieuwe trend, en hoe zowel werkgever als werknemer dit ervaren. 

Tijdens deze online infosessie geven we het woord aan 3 sprekers. Ze vertellen je graag vanuit verschillende standpunten hoe open hiring in zijn werk gaat en hoe je het kan implementeren binnen je eigen organisatie.  Dat kan via 12work, maar je krijgt ook zeker tips om het zelf te doen! 

Programma en sprekers

Aurélie Van Lierop, projectcoördinator 12work 
12work is een innovatief project in Mechelen dat iedereen die wil werken de kans geeft ook effectief aan de slag te gaan.  Door de uitgebreide reguliere selectieprocedures over te slaan en te kijken naar de motivatie van mensen stellen ze de arbeidsmarkt open voor iedereen. Dit geeft bedrijven de kans om gemotiveerd talent aan te trekken.  12work faciliteert het open hiring gegeven voor bedrijven uit de ruime regio Mechelen. Ze delen graag de tips en tricks. 

Annelies Vandenbroeck, Labcorp
Labcorp levert een uitgebreid gamma aan diensten voor de farmaceutische industrie en is een globale, toonaangevende organisatie op het gebied van geneesmiddelenontwikkeling en laboratoriumtesting. Annelies Van den Broeck, talent acquisition partner startte via 12work met open hiring en is intussen een echte believer. Tijdens deze infosessie kan Annelies getuigen over de kant van de werkgever evenals jullie vragen beantwoorden.

Getuigenis WN 
Practice what you preach dachten ze bij de stad Mechelen. Via open hiring vonden ze een administratieve kracht die graag meer komt vertellen over zijn eigen ervaring. 
Waarom solliciteren via dit systeem? Hoe werd dit georganiseerd 
 

wse

Valerie Hamal

Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt

Full bio of Valerie Hamal

Wanneer

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Advertentie VanRoey- nov