Skip to main content
Map
  • Netwerkevents
  • Sterk terug aan het werk: Tips & tricks voor een duurzame re-integratie
Voka Infosessie

Sterk terug aan het werk: Tips & tricks voor een duurzame re-integratie

Arbeidsmarkt
  • Online

Het aantal mensen in België dat niet werkt omdat ze ziek zijn, loopt steeds verder op tot meer dan een half miljoen - een absoluut record! De massale uitval door ziekte stelt werkgevers voor grote uitdagingen, zeker in tijden van krapte op de arbeidsmarkt. 

De nieuwe Voka Wijzer bevat de theorie en de praktische handvaten rond het voorkomen van ziekte-uitval en ook rond het opnieuw integreren op de werkvloer van medewerkers die terugkeren na een lange ziekte. Hiermee kunnen werkgevers dus extra stappen zetten in het uitbouwen van een volwaardig preventie-, verzuim- en terugkeerbeleid. In het kader hiervan organiseren we een gratis online infosessie in samenwerking met Voka Health Community en Idewe waarbij we tips & tricks geven voor een duurzame re-integratie bij afwezigheid omwille van ziekte.

Hoe langer een werknemer afwezig blijft wegens ziekte, hoe moeilijker die terug aan de slag gaat. Bovendien loopt uw werknemer zonder de juiste ondersteuning een groter risico op herval. Het gevolg? Aanhoudend ziekteverzuim en een steeds hogere terugkeerdrempel. Hoe sneller op re-integratie wordt ingezet, hoe groter dus de kans op een succesvolle en duurzame terugkeer. Hierbij zijn een goede follow-up en begeleiding op maat van je werknemer cruciaal. In deze online infosessie krijg je als werkgever, HR-verantwoordelijke of leidinggevende concrete tips en tricks om werk te maken van een vlotte werkhervatting.
 

reintegratie

 

Sprekers

daan Daan Aeyels – Voka Health Community (senior adviseur welzijn- en gezondheidsbeleid)
godewina

 

Godewina Mylle  - Idewe (Preventieadviseur-arbeidsarts en re-integratie expert)

 

logo

 

Evelien Kemland

Adviseur arbeidsmarkt & coördinator Welt

Full bio of Evelien Kemland

Wanneer

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Advertentie VanRoey- nov