Skip to main content
Voka Infosessie

Remote working in an international world

  • Online

De afgelopen 2 jaar hebben ons geleerd dat telewerken (al dan niet thuis) veel voordelen heeft en door veel werkgevers, zowel lokaal als internationaal, zijn omarmd voor hun personeel. De meest voorkomende vormen zijn hybride werken (structureel deels op kantoor en deels thuis) en de zogenaamde “workation”, waarbij een vakantie in het buitenland aangevuld wordt met een periode telewerk vanuit die vakantielocatie. En die vakantielocatie kan behoorlijk exotisch zijn…

Werkgevers en organisaties moeten zich er van bewust zijn dat in gevallen waarin thuiswerken een internationaal aspect heeft, er veel meer komt kijken dan alleen het verstrekken van de juiste ergonomische stoel en een aangepast thuiskantoor. Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen van (al dan niet incidenteel) internationaal thuiswerken voor het toepasselijke sociale zekerheidsrecht, m.a.w. welk is het land waar socialezekerheidsbijdragen moeten betaald wordt en volgens wiens stelsel de werknemer sociale bescherming geniet?

Dit is een complexe materie en daarom informeren wij je graag omtrent de socialezekerheidsaspecten tijdens een gratis webinar met mogelijkheid tot Q&A.
 

Programma

  • 10u00:  Verwelkoming & inleiding door Petra Van Bouwelen, International Business Development Manager Voka – Mechelen-Kempen
  • 10u15: Toelichting sociale zekerheid bij werken op afstand door Bruno De Pauw, Adviseur Generaal van de Directie Internationale Betrekkingen van de RSZ.
  • 11u15:  Q&A
  • 11u30:  Einde
     

Doelgroep

Belgische bedrijven met werknemers die structureel of soms eens op afstand werken vanuit het buitenland!

Sprekers

Bruno De Pauw, Adviseur-generaal  bij de Directie Internationale Betrekkingen van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid

Bruno De Pauw is betrokken bij de internationale socialezekerheidscoördinatie sinds 1995. Hij is gespecialiseerd in het domein van de aanwijsregels die het bevoegde land bepalen voor mobiele werknemers. Als Adviseur-generaal bij de RSZ is hij verantwoordelijk voor een team experten binnen de Directie Internationale Betrekkingen en beheerst hij op die manier de materie met een juridische én een praktische invalshoek. Als één van de architecten van de Limosa meldingsplicht staat hij in voor het beheer en de evolutie van deze online dienst.
 

Prijs en practica

Prijs: gratis – inschrijven is verplicht

Deze prijs is mede mogelijk dankzij de financiële steun van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Deelname via ZOOM: Je ontvangt de Zoom-link voor aanvang van het webinar.
 

logo

Petra Van Bouwelen

International Business Development Manager

Full bio of Petra Van Bouwelen

Contactpersoon

Petra Van Bouwelen

International Business Development Manager

Wanneer

Prijs

GRATIS
Inschrijven wel verplicht
De ZOOM link ontvang je tijdig.

Voorwaarden

Bekijk onze voorwaarden hier.

Van Roey - September