Skip to main content
Map
  • Netwerkevents
  • Verslavingen en trauma op de werkvloer: een innovatieve HR aanpak

Verslavingen en trauma op de werkvloer: een innovatieve HR aanpak

Verslavingen en trauma op de werkvloer: Hoe ga je hier als werkgever mee om? Voka Lokaal Midden Kempen doorbreekt op woensdag 21 juni een taboe.

We nodigen Sibyl Pien van Affect2u uit voor een boeiende voordracht. Sibyl is Klinisch Psycholoog, GZ-psycholoog, trauma therapeut en eigenaar van Affect2u en behandelt al 28 jaar mensen met verslavingsproblematiek en trauma’s.

Ook op de werkvloer komen deze voor en hebben ze een aanzienlijke impact op de werking van uw onderneming. Hoe herken je het, hoe ga je er mee om en wat kan er aan gedaan worden?

Sibyl legt het ons allemaal uit, ze brengt ook een ervaringsdeskundige mee, en ze wordt ingeleid door Daan Aeyels van Voka die de uitdagingen in de bedrijven schetst.

We krijgen een inleiding door Daan Aeyels, Senior Adviseur Welzijns- en Gezondheidsbeleid op het Kennis- en Lobbycentrum van Voka. Het ziekteverzuim ligt uitzonderlijk hoog en blijft toenemen. Meer dan een half miljoen Vlaamse medewerkers bleef het voorbije jaar ziek thuis. Preventie van zieke medewerkers en een vlotte re-integratie zijn daarom van groot belang. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want wat zijn onderbouwde methoden? Hoe maak je verzuim bespreekbaar? En hoe ga je als onderneming om met de recent aangepaste maatregelen rond een formeel re-integratietraject? Daan introduceert de cijfers en de methoden om ziekteverzuim te voorkomen én te voorzien in een vlotte re-integratie. 

Deze interessante voordracht koppelen we aan een culinair netwerkevent. Er zal uitgebreid de gelegenheid zijn om te netwerken met je collega-ondernemers.

Programma

  • We ontvangen je graag vanaf 18.00 u.
  • Om 18:30 u. serveren we het hoofdgerecht.
  • De voordracht begint aansluitend rond 19.15 u.
  • Na de voordracht is er nog uitgebreide gelegenheid om te netwerken.
  • We sluiten af om 22 u.

Sprekers

Sibyl Pien

 

Sibyl Pien - Affect2U
Daan Aeyels

 

Daan Aeyels - Voka vzw

 

Fientje Moerman

Voka Lokaal Coördinator

Full bio of Fientje Moerman

Adres

Roosekes Breem
De Breem 9
2350 Vosselaar

Wanneer

Prijs

€ 60 (excl. btw)

met de steun van VLAIO

Voorwaarden

Lees hier onze voorwaarden. 

Peeters

 

Advertentie VanRoey- nov