Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Opleiding

Update BTW-regels binnen internationale handel

Wees future-proof op vlak van btw voor wat betreft de goederenleveringen en dienstenverrichtingen in een internationale context.

De correcte btw-verwerking van inkomende en uitgaande handelingen in een Europese context is niet steeds even eenvoudig te bepalen. 

In dit seminarie wordt de juiste btw-verwerking van de meeste goederenleveringen evenals een aantal diensten toegelicht. We bespreken ook de bestaande vereenvoudigingsregelingen welke toelaten om een btw-registratie en formaliteiten in een bepaalde lidstaat te vermijden. 

In de praktijk worden veel van deze goederenleveringen verkeerd gefactureerd en/of gerapporteerd in de btw-aangiften. Hierdoor loopt u het risico op boetes. Teneinde deze juist te kunnen verwerken moet elke transactie grondig worden geanalyseerd. 

Programma

  • Goederenleveringen met andere lidstaten:
    • Intracommunautaire leveringen en verwervingen
    • Overbrenging van eigen goederen
    • Driehoekstransancties (onecht en vereenvoudigd driehoeksverkeer)
    • Praktijkvoorbeelden
  • Bijhorende diensten zoals:
    • Transportdiensten
    • Diensten van tussenpersonen
    • Praktijkvoorbeelden

De diverse transacties worden steeds technisch geanalyseerd op btw-vlak en telkens voorzien van hun administratieve gevolgen, zoals opname in de aangifte, opname in de IC, Intrastat, enz. Bovendien worden de laatste nieuwe wetswijzigingen rond bovenvermelde topics mee opgenomen in deze opleiding.

Doelgroep

Iedereen die in aanraking komt met internationale goederentranscaties/personen die verantwoordelijk zijn voor de btw-rapportering van internationale goederentransacties. Geen specifieke voorkennis vereist. 

> Ik schrijf me in

Jouw expert

Judith Van Kemseke - Deloitte

Judith is Senior Manager VAT Consulting & Compliance bij Deloitte Belastingconsulenten. Ze heeft een ruime ervaring opgebouwd in het praktisch adviseren van klanten inzake de btw-aspecten van internationale handel (supply chain / logistieke diensten / warehousing). Daarnaast heeft Judith ook de nodige praktische ervaring opgebouwd rond EU compliance verplichtingen.

Meer info?

Petra Van Bouwelen

International Business Development Manager

Full bio of Petra Van Bouwelen

Past deze datum niet of is de opleiding volzet, klik dan hier voor een actueel overzicht.

Adres

Voka KvK Mechelen - Kempen (kantoor Geel)
Kleinhoefstraat 9
2440 Geel

Wanneer

Prijs

Leden:
€215 (excl. btw)

10% korting vanaf een 2de deelnemer van hetzelfde bedrijf

Niet-leden:
€325 (excl. btw)

Klik hier voor meer info over jouw ledenvoordelen

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Lees hier onze voorwaarden.

KMO-portefeuille
Bespaar tot 30% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is €215/leden en €325/niet-leden. Vanaf de 2de deelnemer van hetzelfde bedrijf is het projectbedrag als lid van Voka €193,5. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Ons registratienummer is DV.O104982. Je kan hiervoor 3 opleidingsuren en het thema financiële geletterdheid ingeven. Klik hier voor meer info.

KMO-portefeuille

Meer info?