Skip to main content
Map
Voka Opleiding

Stress less: slim stressbeheer op het werk

Gun jezelf deze 'Pitstop' om je veerkracht te versterken en optimaal te presteren

Hoe ga jij om met de vele veranderingen, onzekerheid, extra druk in de werkcontext?

Dit kan met momenten overweldigen en dan heb je je eigen reactie niet altijd onder controle. Je voelt je innerlijk onrustig en merkt dat focussen moeilijker wordt. Je wordt onzekerder in het nemen van beslissingen, slaapt slechter of je medewerkers en familie moeten het soms bekopen omdat je een korter lontje hebt….

Tijdens deze 'pitstop' krijg je de kans om even stil te staan bij wat er bij jou speelt en krijg je heldere inzichten en praktische, wetenschappelijk onderbouwde technieken aangereikt om jouw 'stress vaardigheid' en energie te versterken.

We werken onder andere met hartcoherentie waarbij je onmiddellijk het effect meet via biofeedback apparatuur op PC of smartphone. Zowel politie, jachtpiloten, topsporters als mensen binnen organisaties zetten deze techniek in om optimaal te presteren in kritieke situaties.

Programma

Energy Balance Check

 • Quick scan van je energie balans
 • Versterken van je energie balans: The Performance Pulse
 • De bekrachtende cirkel: Sleep, Eat, Move, Breath
 • Energie-balans bij verandering

Stress anders bekeken

 • Inzicht in je fysieke stress regulatie systemen
 • Hoe stress inzetten als energie leverancier
 • Zelf terug aan het stuur van je brein door hartcoherentie
 • Stress regulatie meten aan de hand van biofeedback

Mentale Focus

 • Je breinprofiel
 • Focus bepalen en houden
 • Hoe omgaan met ons ‘monkey brain’

Jouw Persoonlijk Energy Action Plan

 • Integreren van inzichten in een persoonlijk actieplan

Jouw breinprofiel

Jouw manier van denken bepaalt hoe je reageert op situaties, hoe je beslissingen neemt, hoe je communiceert, hoe je omgaat met mensen en ze aanstuurt, zowel privé als in werksituaties. Het geeft ook duidelijk aan wat jij nodig hebt om jouw batterij op te laden. Ieder heeft zijn eigen voorkeur van denken. Terwijl onze voorkeur van denken ons vaak helpt om om te gaan met stress situaties, kan het ons ook verhinderen om effectief en optimaal te functioneren.

Om jouw effectiviteit onder stress te verhogen dien je inzicht te hebben in jouw denkvoorkeuren. Hiervoor gebruiken we een gevalideerde vragenlijst gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar de werking van de hersenen, Neethling Brain Instruments®. Op basis van deze assessment, krijg je een persoonlijk rapport van je breinprofiel, jouw voorkeur van denken.

Wat win je erbij?

 • Je krijgt inzicht in hoe je bewust en onbewust reageert op verandering en stress situaties en krijgt handvaten om hier op een effectieve manier mee om te gaan en je veerkracht te versterken. Deze inzichten en methodieken kan je van dag 1 inzetten met als resultaat meer vitaliteit, verhoogde focus en creativiteit, betere slaapkwaliteit, vermindering stress klachten, minder irritatie en bijgevolg een positieve impact op werk en privé relaties.
 • Je gaat je persoonlijke stress reactie en regulatie meten aan de hand van biofeedback
 • Je krijgt aan de hand van je breinprofiel, inzicht in je persoonlijke energiebronnen en energie vreters.
 • Je gaat naar huis met een persoonlijk Energy Action Plan

Doelgroep

Deze opleiding is voor iedereen die:

 • Op een gezonde en effectieve manier wil kunnen omgaan met een onzekere en veranderende context en daarbij rust en focus wil bewaren
 • Stress klachten zoals piekeren, slecht slapen, spanningsklachten, verhoogde irritatie, wil vermijden of reduceren
 • Beter wil begrijpen en omgaan met stress reacties en klachten bij collega’s

Jouw expert

Mieke Buysrogge - Prime Performance

Mieke Buysrogge staat als business-, hartcoherentie- en loopbaan coach dagelijks in contact met ondernemers, leidinggevenden en medewerkers die het beste van zichzelf geven. Ze streeft ernaar mensen zich goed te doen voelen in hun vel en in hun job door op een gezonde manier met stress te laten omgaan en hun performantie te versterken.

Zelf heeft ze meer dan 15 jaar in verschillende management functies in Quality management, sales en marketing ervaren wat het betekent om onder druk te presteren. Van daaruit is ze op zoek gegaan naar effectieve manieren om dit niet ten koste te laten gaan van gezondheid en relaties. Sinds 2012 zet ze deze kennis in als coach en trainer voor het versterken van persoonlijke- en team effectiviteit en veranderingsprocessen.

Mieke Buysrogge is samen met Guy Van Ginderen zaakvoerder van Prime Performance waarmee ze de commerciële slagkracht van organisaties, de performantie van teams en de persoonlijke veerkracht van medewerkers versterken. Als hartcoherentie coach, maakt ze deel uit van het NERVA netwerk van coaches die hartcoherentie traint binnen bedrijven en begeleidt ze mensen met stressklachten en burn-out , als deel van het Revida team, verbonden aan AZ Rivierenland te Bornem.

Mieke Buysrogge

Past deze datum niet of is de opleiding volzet, klik dan hier voor een actueel overzicht.

Adres

Voka - KvK Mechelen-Kempen (kantoor Geel)
Kleinhoefstraat 9
2440 Geel

Wanneer

Prijs

Leden:
€530 (excl. btw)

10% korting vanaf een 2de deelnemer van hetzelfde bedrijf

Niet-leden:
€795 (excl. btw)

Klik hier voor meer info over jouw ledenvoordelen

Voorwaarden

Lees hier onze voorwaarden.

Meer info?

Advertentie VanRoey- nov
MK - Advertentie Van Dessel