Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Opleiding

Een nieuwe visie op het aanwerven en behouden van personeel

Ontdek de kracht van nudging in personeelswerving en behoud

Nudging is voornamelijk bekend vanuit de marketing. Maar wist je dat het ook toepasbaar is binnen HR? En wat is nudging eigenlijk? Leer bij over deze manier van onbewust beïnvloeden en de toepassing ervan binnen HR.

Nudging biedt de mogelijkheid om op subtiele wijze de keuzes van mensen te beïnvloeden. Dit met als doel hen in de juiste richting te sturen: het maken van weloverwogen beslissingen. Voorbeelden van nudging zijn talrijk in het dagelijks leven, waarbij zelfs de overheid dit concept toepast om de bevolking aan te moedigen tot gezondere levensstijlkeuzes of het voorkomen van zwerfvuil.

Is het vinden van nieuw personeel of het beperken van personeelsverloop een uitdaging binnen jouw onderneming? Dan ben je zeker niet de enige. Het is vaak moeilijk om kwalitatief en toegewijd personeel aan te trekken en te behouden, vooral als traditionele wervingsmethoden niet het gewenste resultaat opleveren.

Deze opleiding biedt inzicht in hoe nudging jou kan ondersteunen bij het vinden en behouden van kwalitatief personeel. Ontdek tijdens deze opleiding hoe dit proces in de praktijk werkt en welke strategieën je kunt toepassen. 

Programma

Voormiddag – theoretisch kader

 • Nudging:
  • Algemeen kader - wat is het?
  • Employer branding/rekruteren - Hoe kan je deze gedragspsychologische motivatietechniek gebruiken om personeel aan te werven?
  • Nudging om personeel te behouden en motiveren

Namiddag – praktische toepassing

 • Oefening & voorbeelden om jouw:
  • employer branding uit te bouwen
  • vacaturepagina te optimaliseren
  • personeel te behouden en motiveren  

We gaan aan de slag met concrete voorbeelden van de deelnemers uit de praktijk. 

Doelgroep

 • Bedrijfsleiders
 • HR-medewerkers en verantwoordelijken

>> Ik schrijf me in

Jouw expert

Robin Vets - Exposure

Robin heeft een achtergrond in grafisch ontwerp en visuele cultuur, en focust zich binnen communicatiebureau Exposure op de toepassing van psychologie binnen communicatie en design. Naast art direction specialiseert ze zich in (re)brandings, communicatiestrategieën en gebruik van psychologische technieken zoals nudging.

Robin Vets

Past deze datum niet of is de opleiding volzet, klik dan hier voor een actueel overzicht.

Adres

Voka KvK Mechelen - Kempen (kantoor Geel)
Kleinhoefstraat 9
2440 Geel

Wanneer

Prijs

Leden:
€470 (excl. btw)

10% korting vanaf een 2de deelnemer van hetzelfde bedrijf

Niet-leden:
€705 (excl. btw)

Klik hier voor meer info over jouw ledenvoordelen

Voorwaarden

Lees hier onze voorwaarden.

KMO-portefeuille
Bespaar tot 30% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is €470/leden en €705/niet-leden. Vanaf de 2de deelnemer van hetzelfde bedrijf is het projectbedrag als lid van Voka €423. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Ons registratienummer is DV.O104982. Je kan hiervoor 7 opleidingsuren en het thema personeelsmanagement ingeven. Klik hier voor meer info.

KMO-portefeuille

Meer info?