Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Lerend Netwerk

Lerend Netwerk Douaneverantwoordelijken

De wereld is digitaal. Er wordt geïmporteerd en geëxporteerd naar de verste uithoeken van de wereld en voor alles heb je documenten nodig. Ben je zelf douaneverantwoordelijke, dan weet je dat je vak zich continu blijft ontwikkelen, in wetgeving en automatisering, compliance, … nooit staat het stil. In een Lerend Netwerk blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kan je meteen ook sparren met collega's die voor dezelfde uitdagingen staan.

Wat haal je uit dit Lerend Netwerk?

 1. Je bouwt actief aan je netwerk. Het Lerend Netwerk is een vaste groep van douaneverantwoordelijken die je op regelmatige basis ziet.
 2. Samen weet je meer. Je gaat samen aan de slag om je kennis en expertise te optimaliseren en verder uit te breiden.
 3. Je vindt oplossingen uit de praktijk voor jouw probleem, onder professionele begeleiding van experts en via onderlinge ervaringsuitwisseling.

Het opzet van dit netwerk is: delen en verzamelen van kennis en ervaring met betrekking tot douanegebonden onderwerpen en problematieken, evenals debatteren over actuele en toekomstige douanetrends.  De groep bepaalt zelf de topics die aan bod moeten komen en daarvoor kunnen we douane experten of de overheid zelf uitnodigen of laten we ruimte voor het brengen van eigen bedrijfscases en bedrijfsbezoeken.

Bedrijven die in een vorige jaargang deelnamen kunnen zich ook opnieuw inschrijven!

Programma en aanpak

Het Lerend Netwerk Douane-verantwoordelijken bestaat uit 2 groepen (regio Kempen, regio Mechelen).
Ervaringsuitwisseling staat centraal en je maakt deel uit van een vaste groep die in vertrouwelijke sfeer samenkomt.
Dit traject omvat 6 sessies die doorgaan in 2024 en 2025.

 • Er zijn 6 sessies per jaar.
 • Deze zijn een combinatie van opleidingen o.l.v. experten, interessante bedrijfsbezoeken en voordrachten rond thema's als: opvolging IMCS/EMCS, bonded warehouse en meer.
 • Het delen van inhoud en het uitwisselen van oplossingen staat centraal en dit in een open en vertrouwelijke omgeving.

Extra's

 • De mogelijkheid om ook tussen de sessies door vragen aan elkaar te stellen en documenten te delen
 • Abonnement op het maandblad Ondernemers van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen
 • Aanwezigheidsattest als je dat wenst

Doelgroep

 • Het gaat om personen die binnen de onderneming verantwoordelijk zijn voor de douane-activiteiten en strategische impact hebben op douaneaangelegenheden binnen het bedrijf. 
 • Dit netwerk bestaat voor de bedrijven gevestigd in de regio Mechelen en Kempen en de vergaderingen vinden plaats in deze regio.

Meer informatie

Petra Van Bouwelen

International Business Development Manager

Full bio of Petra Van Bouwelen

Wendy Van Vlasselaer

Administratief medewerker exportloket & eerstelijnsadvies douane

Full bio of Wendy Van Vlasselaer

Wanneer

Prijs

€765
Dit traject is exclusief voor Leden

Prijs is excl. btw.
Tot 30% kan gerecupereerd worden door KMO-portefeuille (wanneer u hiervoor in aanmerking komt). Dit Lerende Netwerk is exclusief voor leden van Voka.

Voorwaarden

Lees hier onze voorwaarden.

Annuleren van een inschrijving kan enkel elektronisch via mail aan ann.coninx@voka.be tot 10 werkdagen voor aanvang van de (eerste) sessie. Nadien blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Deelname is persoonlijk. Indien de groep er mee akkoord gaat, kan je jezelf in uitzonderlijke gevallen laten vervangen door een collega.
Het is ook niet mogelijk om een deel van het deelnamegeld te recupereren bij vroegtijdige stopzetting van het traject (bijvoorbeeld, bij het volgen van enkel het voortraject of enkele sessies).  
De Kamer behoudt zich het recht om het Lerend Netwerk te annuleren indien, ondanks alle inspanningen, de omstandigheden ons ertoe dwingen.

KMO-portefeuille
Bespaar tot 30% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is €765. Het thema is internationalisering. Klik hier voor meer info.

De aanvraag dient te gebeuren binnen de 14 dagen na opstart van het traject.

KMO-portefeuille