Skip to main content
Map
  • Netwerkevents
  • Kempen Noord - Een inval door de inspectie: wat zijn mijn rechten als werkgever?
Voka Netwerking

Kempen Noord - Een inval door de inspectie: wat zijn mijn rechten als werkgever?

Wat zijn jouw rechten en plichten wanneer de sociale of fiscale inspectie voor je deur staat? Kom het te weten op de netwerkavond van Voka Lokaal Noord. Aansluitend geniet je van een netwerkreceptie waar je kan kennismaken met bedrijfsleiders uit de buurt. 

Wat je kan verwachten

Sociale en fiscale inspecties winnen elke dag aan belang. Met een goede voorbereiding weet je meer. Tijdens dit event geven we je een antwoord op de volgende vragen:

  • Welke rechten en plichten heb ik wanneer er plots een inspecteur voor mijn deur staat?
  • Moet ik de inspecteurs onmiddellijk binnenlaten, of kan ik ze laten wachten tot mijn advocaat er is?
  • Mag mijn personeel gewoon doorwerken tijdens de inspectie?
  • Welk materiaal mogen de inspecteurs in beslag nemen?
  • Hebben ze ook toegang tot mijn wagen, gsm en mijn privéwoning?
  • Kan ik persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor een inbreuk? 
  • Wat als een inspecteur zijn boekje te buiten gaat? 
  •  … 

Nadien kan je netwerken met ondernemers uit de buurt op een netwerkreceptie.

Programma

18.00u Ontvangst
18.30u Start inhoudelijk deel
20.00u Receptie
22.00u Einde

 

Dit zijn jouw sprekers:

Joke Brabants

 

Joke Brabants

Joke BRABANTS is Licentiaat in de Rechten en Master in de Fiscaliteit. Ze startte haar beroepsloopbaan in 2006 als advocaat aan de balie van Brussel en is sinds 2012 advocaat aan de Balie te Antwerpen en verbonden aan het kantoor ANTAXIUS Advocaten.

Ze heeft een jarenlange ervaring in het fiscaal recht in al zijn facetten, met een specifieke focus op geschillenbeslechting op het vlak van inkomstenbelastingen, btw en lokale belastingen. 

Naast belastingplichtigen staat zij ook lokale besturen bij. Zo is zij onder meer auteur van vooruitstrevende gemeentelijke belastingreglementen en adviseert zij lokale besturen ook over tal van andere juridische en fiscale aspecten.

Joke Brabants doceert samen met Mr. Frank Vandewalle het vak ‘Fiscale procedures’ aan de Karel De Grote Hogeschool en maakt deel uit van de redactieraad van het gerenommeerde tijdschrift ‘Fiscale Jurisprudentie (FJF)’. Daarnaast was zij jarenlang co-auteur van de ‘Belastingalmanak’.  
 

Koen Broos

 

Tony Van de Calseyde

Tony Van de Calseyde heeft een ruime, jarenlange expertise in de verschillende takken van het individuele en collectieve arbeidsrecht, alsook in het sociale zekerheidsrecht, met een bijzondere focus op wettelijke en aanvullende pensioenen.

Hij stond na zijn stage aan de Balie te Antwerpen gedurende een drietal jaren mee aan het hoofd van een privéonderneming, waarna hij de Balie opnieuw vervoegde.

Tony Van de Calseyde doceert sociaal recht in de postacademische opleiding bemiddeling aan de UA en de UGent en spreekt ook geregeld op seminaries over sociaal recht.  Hij heeft diverse publicaties op zijn naam staan in deze discipline.  

Hij staat zowel werkgevers als werknemers bij met adviesverlening of inzake procedures voor de hoven en rechtbanken.  Hij heeft ook ervaring met procedures voor het Grondwettelijk Hof.    

 

Meer info bij

Fientje Moerman

Voka Lokaal Coördinator

Full bio of Fientje Moerman

Adres

The Hive
Putten 20
2320 Hoogstraten

Wanneer

Prijs

Gratis voor leden, €65 voor niet-leden

Voorwaarden

Lees hier onze voorwaarden.

MK - ACS - oktober