Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Opleiding

Haal het maximum uit je transportplanning!

De weg naar efficiënt en duurzaam transport

Het doel van transportplanning is om een efficiënt en effectief transportsysteem te ontwerpen, waarbij je de kosten zo laag mogelijk houdt terwijl je jouw klantentevredenheid verhoogt. Dit doel kan je bereiken door te kiezen voor de meest efficiënte vervoerswijze en de routes goed te plannen zodat er zo weinig mogelijk tijd verloren gaat door files of onnodige afstanden.

10 redenen waarom een goede transportplanning belangrijk is:

 1. Het vermindert kosten: Door een efficiënt transportplan in te stellen, kunnen de kosten voor transport worden verminderd door bijvoorbeeld meerdere leveringen te combineren in één route of door het gebruik van de meest efficiënte vervoerswijze.
 2. Het vermindert de CO₂-uitstoot: Door een slim transportplan kun je ervoor zorgen dat de routes zo efficiënt mogelijk worden gepland, waardoor de CO₂-uitstoot wordt verminderd.
 3. Het verhoogt de klanttevredenheid: Door snelle en efficiënte levering te garanderen, kun je de tevredenheid van de klant verhogen.
 4. Het vermindert de tijd die aan administratie wordt besteed: Een goede transportplanning helpt om tijd te besparen die anders zou worden besteed aan het regelen van transport.
 5. Het vermindert het aantal klachten: Door efficiënt transport te regelen, wordt het aantal klachten over vertragingen of beschadigde goederen verminderd.
 6. Het vermindert het aantal ritten: Door de routes efficiënt te plannen, kun je ervoor zorgen dat het aantal ritten wordt verminderd. Dit helpt zowel kosten als CO₂-uitstoot te verminderen.
 7. Het vermindert risico op beschadiging van goederen: Door de juiste vervoerswijze te kiezen en de goederen op de juiste manier te vervoeren, wordt het risico op beschadiging van de goederen verminderd.
 8. Het helpt bij het respecteren van wet- en regelgeving: Een goede transportplanning helpt om wet- en regelgeving inzake transport te respecteren.
 9. Het helpt bij het beheren van capaciteit: Een goede transportplanning helpt bij het beheren van de capaciteit van de vervoerders, waardoor er geen knelpunten ontstaan.
 10. Het ondersteunt de groei van het bedrijf: Door een efficiënt transportplan te implementeren, kan het bedrijf groeien doordat er meer klanten worden bediend binnen de beschikbare capaciteit.

Inhoud

Tijdens deze opleiding zullen we volgende onderwerpen bespreken:

 • Verschillende transportmodi
 • Wetgeving: CMR, vergunningen, incoterms, ADR, ladingzekering, enz.
 • Dynamische en tactische planning 
 • Routeplanning en rittenplanning
 • Keuze van de transportoplossingen 
 • Berekenen en analyseren van kostprijs 
 • Insourcing of Outsourcing - Gebruik van Logistic Provider
 • Mogelijkheden van Transport management Systeem (TMS)
 • Digitale trends en duurzaamheid
   

Doelgroep

Iedereen die betrokken bij het maken van een transport planning of die meer wil weten over transport planning

 • Logistieke medewerker, logistiek manager, planning manager, warehouse manager, supply chain manager, …
 • Transportbedrijven, productiebedrijven, alle bedrijven die in aanraking komen met transport

> Ik schrijf me in

Jouw expert

Katrien Cooreman - Logthing

Katrien Cooreman is een transport expert met meer dan 30 jaar ervaring. Ze heeft in haar professionele leven zowel nationaal als internationaal verschillende functies uitgevoerd bij DHL. De laatste 10 jaar staat ze verschillende bedrijven bij als zelfstandig Interim Manager en Consultant. Daarnaast is ze eveneens actief als gastdocent bij Thomas More Hogeschool binnen de richting Transport en Logistiek. 

Katrien Cooreman

Past deze datum niet of is de opleiding volzet, klik dan hier voor een actueel overzicht.

Meer info?

Petra Van Bouwelen

International Business Development Manager

Full bio of Petra Van Bouwelen

Hervée Claeys

Projectverantwoordelijke Internationaal ondernemen

Full bio of Hervée Claeys

Adres

Voka KvK Mechelen-Kempen (kantoor Mechelen)
Antonia Wolversstraat 1 (Parking Keerdok, 11de verdieping)
2800 Mechelen

Wanneer

Prijs

Leden:
€470 (excl. btw)

10% korting vanaf een 2de deelnemer van hetzelfde bedrijf

Niet-leden:
€705 (excl. btw)

Klik hier voor meer info over jouw ledenvoordelen

Voorwaarden

Lees hier onze voorwaarden.

KMO-portefeuille
Bespaar tot 30% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is €470/leden en €705/niet-leden. Vanaf de 2de deelnemer van hetzelfde bedrijf is het projectbedrag als lid van Voka €423. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Ons registratienummer is DV.O104982. Je kan hiervoor 7 opleidingsuren en het thema internationalisering ingeven. Klik hier voor meer info.

KMO-portefeuille

Meer info?