Skip to main content
  • Activiteiten
  • Lunchsessie: een bedrijf overnemen of overlaten? Wat met de financiering?

Lunchsessie: een bedrijf overnemen of overlaten? Wat met de financiering?

Opvolging en Overname

Ben je ondernemer en ben je van plan om jouw (familie)bedrijf te verkopen of over te dragen? Wil je zelf een bedrijf overnemen? En ben je benieuwd naar de opties op het vlak van financiering? Dan is deze lunchsessie iets voor jou.

Programma

De reden van verkoop, de achtergrond van het (familie)bedrijf, de (ver)koopprijs en de juridische structuur hebben allemaal een invloed op de financiering van een overname. Een succesvolle bedrijfsoverdracht is een proces dat uit verschillende stappen bestaat, waarvan de financiering een belangrijk onderdeel is. Zowel voor de verkoper als de overnemer. 

Om helderheid te geven over het overnameproces en de financiering ervan organiseert Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen in samenwerking met Bank Degroof Petercam deze lunchsessie voor maximum tien deelnemers. We hechten belang aan vertrouwen, interactiviteit en netwerking. 

Niko Hostyn, Hoofd Estate Planning en Tom Engelen, Senior Estate Planner, van Bank Degroof Petercam overlopen samen met jou de opties. En dit in een aangenaam kader met een lekkere, lichte lunch. 
 

Sprekers

Nico Hostyn Niko Hostyn is Hoofd Estate Planning Vlaanderen bij Degroof Petercam sinds 2020. Voordien actief als fiscaal jurist in de internationale banksector en als tax consultant in het departement overnames (M&A) van een internationaal consulting kantoor.
Tom Engelen

Tom Engelen is Senior Estate Planner bij Degroof Petercam, waarbij hij focust op de ondernemingsfiscaliteit en cliënten adviseert omtrent de overdracht van hun vermogen. Voordien was Tom werkzaam als fiscaal advocaat bij zowel een internationaal als Belgisch advocatenkantoor en was hij verbonden aan de Universiteit Hasselt als praktijk-assistent fiscaal recht.

 

Voor wie?

Voor elke ondernemer met interesse in het overnameproces en -financiering.
Opgelet: maximum tien deelnemers
 

Stappenplan

Het overdragen van een eigen onderneming is geen kleine stap. Terecht wil je je terdege en in vertrouwen informeren en voorbereiden. Om je goed en onafhankelijk te ondersteunen heeft Agentschap Innoveren & Ondernemen daarom een informatiebrochure samengesteld met een concreet stappenplan. Je kan de brochure  hier gratis  downloaden.

Charlotte Pollet

Adviseur arbeidsmarkt en familiebedrijven

Full bio of Charlotte Pollet

Adres

Bank Degroof Petercam - Business Center D'Offiz
Parklaan 46
2300 Turnhout

Wanneer

Prijs

Gratis

Voorwaarden

Lees hier onze voorwaarden.

Logo week van de bedrijfsoverdracht

Logo Degroof Petercam

 

 

 

Vlaams Agentschap Innoveren en ondernemen