Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Exploratie- en B2B-missie naar Zuid-Korea

Hotspot voor life sciences, milieutechnologie, consumentenproducten, automotive en digitalisatie!

Zuid-Korea is na China, Japan en India de vierde grootste Aziatische economie, met Seoul als kloppend hart. Trends en innovaties manifesteren zich in de hoofdstad zeer nadrukkelijk. Van eetcultuur over tech tot fashion waardoor de stad zichzelf uit als the Soul of Asia.

Zuid-Korea onderscheidt zich dankzij haar goed uitgebouwde infrastructuur en robuuste handelsnetwerken als een baken van innovatie, groei en opportuniteiten. Het is met haar 51 mio inwoners een belangrijke afzetmarkt en tevens een strategische toegangspoort tot belangrijke omliggende Aziatische markten.

Bekende bedrijven als Samsung, LG en SK hebben Zuid-Korea op de kaart gezet als een waar technologie-land. De lokale consumenten, met hun open blik op innovatie, technologie en bijvoorbeeld robotisering, zijn early adopters.

Maar de opportuniteiten voor Vlaamse ondernemers zijn niet beperkt tot de hightechindustrie. Ook voor sectoren als consumentenproducten, life sciences, milieu, automotive, gaming en design is Zuid-Korea een hotspot!

Koreanen zijn kwaliteitsbewust, hebben de koopkracht en staan open voor buitenlandse producten.

Steven Vavedin, Vermeiren Princeps

Wist je dat…

  • de Europese Unie en Zuid-Korea een vrijhandelsovereenkomst hebben voor industrie- en landbouwproducten waardoor je geen douanerechten op export betaalt en waardoor goederen uit Zuid-Korea goedkoper zijn voor Belgische invoerders?
  • Zuid-Korea de vierde grootste e-commercemarkt ter wereld is?
  • het ontwikkelen van smart cities een topprioriteit is voor de Zuid-Koreaanse overheid?
  • gezondheid top of mind is bij de Koreanen? Tegen 2050 zal 44% van de bevolking immers 65+ zijn en daar bereidt het land zich volop op voor. 
Terug naar site  Bewerken Activiteit Werkbalkitems merel.verwaest@voka.be Exploratie- en B2B missie naar Zuid-Korea - Novotel - Credits: Accor
Credits: Accor 
Zuid-KoreaZuid-Korea

Een niet te onderschatten markt voor Vlaamse ondernemers dus!

Maar om echt goed zicht te krijgen op het marktlandschap, de consumentenvoorkeuren en het effectieve potentieel voor jouw bedrijf is ter plaatse gaan een must. Want pas door Zuid-Korea en haar innovatiecultuur, marktdynamiek, karakteristieken en tradities zelf te ervaren, ontdek je de werkelijke groeimogelijkheden.

Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen en POM Antwerpen helpen je de weg te effenen en je horizon te verbreden. Met een divers programma en uitgebreide ondersteuning van onze partners ter plaatse, zet je alvast een – letterlijke – eerste voet aan grond in Zuid-Korea. En dat doe je in het gezelschap van Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx. 

Persoonlijk contact is voor hen heel belangrijk, daarom is het essentieel om ter plaatse te gaan. Eens ter plaatse moet je voldoende aandacht besteden aan je Koreaanse klanten en als leverancier snel reageren.

Steven Vavedin, Vermeiren Princeps

5 redenen waarom deze missie een meerwaarde is voor de internationale groei van jouw bedrijf

  1. Je maakt kennis met potentiële zakenpartners, tijdens B2B afspraken op maat van jouw onderneming.
  2. Je ontdekt de trends en vernieuwingen van morgen tijdens bezoeken aan Koreaanse en Belgische bedrijven alsook aan onderzoeks- en innovatiecentra. 
  3. Je krijgt gericht advies en antwoord op prangende vragen tijdens rondetafelgesprekken met experten in domeinen als marktbenadering, logistiek, douane, online sales en marketing, verzekering, …
  4. Je ontmoet Belgische expats en Vlaamse ondernemers met stevige staat van dienst op de Zuid-Koreaanse markt. Zij delen de ins & outs met jou. 
  5. Ben je een bedrijf actief in life sciences? Dan breng je een bezoek aan de ‘Korea Life Science Week’, waar je jezelf kenbaar maakt tijdens een seminarie en netwerkevent.  Op deze beurs komen meer dan 7.000 wetenschappers en vertegenwoordigers uit de industrie samen om kennis, ervaringen, en ideeën uit te wisselen. 

Je krijgt de nieuwste ontwikkelingen en innovaties te zien binnen de life sciences sector en je ontmoet er Koreaanse zakenpartners op maat van jouw bedrijf.

Wil je nog meer weten? Lees hier nóg 15 redenen waarom Zuid-Korea dé plek is om zaken te doen.

Meer informatie of vragen?

Voor meer informatie over het programma en de prijzen klik op ‘meer informatie’ of contacteer petra.van.bouwelen@voka.be of gsm 0476 909 909.

Petra Van Bouwelen

International Business Development Manager

Full bio of Petra Van Bouwelen

Wanneer

Prijs

Voor prijzen, druk op de knop 'meer informatie'

Voorwaarden

Lees hier de voorwaarden.

Wanneer

Prijs

Voor prijzen, druk op de knop 'meer informatie'

Voorwaarden

Lees hier de voorwaarden.