Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Eerste hulp bij sociaal overleg

Werken met sociale partners wordt wel vaker benoemd als niet evident, enkel voor experts, enkel voor de ‘ervaren onderhandelaar’...
HR medewerkers en leidinggevenden voelen zich vaak niet meer zo comfortabel zodra ze horen dat de sociale partners in een zaak betrokken zijn, of  vrezen ‘de confrontatie’. 

Deze 'Help, dit zit ook bij de vakbond!' Of 'Help, ik moet hierover met de vakbonden spreken!' is echter nergens voor nodig, zo getuigt An Moernaut, HR Director bij Novartis en ondertussen reeds vele jaren bedreven in het omgaan met vakbonden. 

Vanuit een praktijkgerichte getuigenis met vele tips en tricks, begeleidt zij de deelnemers graag bij het antwoord op de vraag hoe je je optimaal kan voorbereiden op constructieve, respectvolle en vooral resultaatsgerichte vakbondsrelaties. Een interactieve sessie met ruimte voor vragen waarbij situaties uit de dagelijkse praktijk van de deelnemers besproken worden. 

Jouw expert

An Moernaut, HR-Director bij Novartis


An is Country Head of People Partners & Employee Relations bij Novartis. Novartis in België stelt ca 2000 medewerkers tewerk, met een sterke productie unit in Puurs, waar innovatieve medicijnen worden geproduceerd voor de wereldwijde markt, alsook met een dynamische commerciële entiteit in Vilvoorde. 

Als handelsingenieur met specialisatie HR, startte An haar carrière bij de Stichting van de Onderneming maar ze bewoog zich al snel richting de ‘echte wereld’ van snel evoluerende multinationale organisaties, zoals Danone, Chicago Metallic en vandaag Novartis. Op heden brengt zij 25 jaar HR ervaring mee, een combinatie van algemene HR verantwoordelijkheid met de coördinatie van change & transformatie projecten. Samen met haar team, haalt ze energie uit het ‘in sync’ brengen van de business & human agenda, en dit vooral bij het interageren met één van haar belangrijke stakeholders, de sociale partners. An’s presentaties kenmerken zich door een grote dosis authenticiteit, interactiviteit, en dit met het nodige vleugje humor !   

Eerste Hulp Bij sociaal Overleg bij Voka met An Moernaut

Debra Deswarte

Adviseur arbeidsmarkt & coördinator Welt

Full bio of Debra Deswarte

Adres

Voka KvK Mechelen - Kempen (kantoor Mechelen)
Antonia Wolversstraat 1 (Parking Keerdok, 11de verdieping)
2800 Mechelen

Wanneer

Prijs

Gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.