Skip to main content
Map
Voka Opleiding

Begeleidingstraject: International smarketing

Scoor commercieel op nieuwe internationale markten en til jouw internationale marketing & sales naar een hoger niveau!

Sneller, beter en transparanter, dat is wat je klanten vandaag wensen. Voeg daarbij een top (digitale) ervaring en je creëert fans van je bedrijf. Bovendien is er meer dan alleen ondernemen in België want er ligt voor je bedrijf een hele wereld open met enorm veel kansen voor groei. Daarom lanceert Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen een vierledige training voor ondernemers en bedrijven die hun internationale ambities kracht willen bijzetten. 

Wat win je erbij?

De experten luisteren naar jouw noden en wensen en trachten hun programma daar zo goed mogelijk op af te stemmen. Daarnaast wordt er kennis en ervaring uitgewisseld tussen de leden van de groep.

Er worden telkens andere thema’s onder de loep genomen. Dit helpt je om steeds nieuwe inzichten op te doen en dus door te groeien.

De eerste 2 sessies vinden plaats bij Voka (kantoor Mechelen) van 14u00 tot 17u00 (ontvangst vanaf 13u30). De locaties en data van de overige 2 halve dag sessies worden in samenspraak met de deelnemende bedrijven vastgelegd zodat iedereen maximaal aanwezig kan zijn. 
 

Programma

Sessie 1: Hoe breek je de silo’s tussen Marketing en Sales?

Het wordt écht tijd dat marketing en sales gaan samenwerken! Maar hoe faciliteer je de samenwerking tussen deze 2 afdelingen met als doelen: meer kwalitatieve leads, hogere conversie van leads naar opportuniteiten, betere winratio’s, tevreden klanten die terugkomen en ambassadeur van je merk worden, …

Wat is je ideaal klantprofiel en hoe koopt je klant?

Twee elementaire zaken die je als (internationaal) ondernemer vandaag op je netvlies moet hebben als het over #groei gaat: (1) Je moet begrijpen hoe een klant of prospect bij jou koopt, welke weg die aflegt en hoe je dat faciliteert (2) Je moet je ideaal klantprofiel bepalen om focus te houden.

  • Hoe bepaal je jouw ideaal klantprofiel (IKP)?
  • Waarom is doelgroep bepaling zo belangrijk voor mijn bedrijf?
  • Hoe voorkom ik dat slechte klanten energie uit mezelf en mijn personeel halen?
  • Hoe word ik gelukkiger door mij te richten op de juiste klanten?
  • Wat is de impact van cultuur bij het bepalen van een IKP?

Sessie 2: Buyer & Customer journey mapping: waarom is dat belangrijk voor je groei?

Na het bepalen van het ideaal klantprofiel is het tijd om de buyer en customer journey van je klanten uit te mappen. Hierdoor kan je content afstemmen op je prospect of klant rekening houdend met het internationaal karakter van je groei ambities. Je kan quick wins aanpakken om de “ervaring” voor je klant te optimaliseren (website, webinars, blogs, events,…), je mensen faciliteren om een nog betere ervaring te geven (automatisering, tools, training,…), alignering aankoopproces versus verkoopproces en tot slot, duidelijke afspraken definiëren rond rollen en verantwoordelijkheden in je bedrijf.

Nieuwe marketing & sales tactics / methodologieën

Je hebt nu het pad in kaart dat je klant doorloopt, tijd voor actie! Uitdagende tijden vragen andere tools en tactics.

Klanten vragen een persoonlijke en relevante aanpak doorheen de contacten die ze hebben op marketing en sales vlak. Welke channelstrategie ga je toepassen? 

Doel is om je handvaten te geven om morgen je teams direct beter te laten performen. 

Sessie 3: Marketing & sales KPI’s en metrics

Wat zijn dé KPI’s en metrics die je als marketing & sales team op je radar moet hebben? En zijn dit dezelfde als die van de bedrijfsleider? Je wil toch op één of andere manier meten of je acties succesvol zijn of niet, of je moet vertragen of gas geven of je moet bijsturen of meer budget vragen. Maar welke marketing & sales metrics zijn nu belangrijk? En hoe bouw je ze op? Wat wil je ermee bereiken? En voor wie maak je ze?

Hoe coach je metrics?

Marketing & sales mensen trekken al snel een raar gezicht als je het hebt over het inplannen van een coachingsessie. Ze beschouwen het als een soort van controle en voelen zich belemmerd in hun vrijheid. Top marketing & sales mensen weten nochtans dat de essentie van coaching is dat de coachee zelf op zoek gaat naar de antwoorden waarom bijvoorbeeld een deal niet doorgaat of verder opschuift in de pipeline. Met andere woorden, ze beseffen snel dat ze hier nog beter van kunnen worden. In deze sessie krijg je concrete handvaten om dit morgen aan te pakken in je eigen organisatie.

Sessie 4: Hoe zet je een future proof team op?

Traditioneel heb je twee silo’s in een bedrijf: aan de ene kant sales en aan de andere kant marketing, met elk hun specialisaties. Dat dit de meeste organisaties belemmert in hun groei is een evidentie, maar hoe zet je nu een team op dat toekomstgericht is en dat niet vervalt in silodenken? Een team waar de klant centraal staat!

Waarom is personal branding in deze digitale, mondiale wereld nodig?

Je bent je eigen professioneel uithangbord, want mensen kopen van mensen en je hebt er dus alle belang bij ook je eigen personal brand zichtbaar te maken en ook in te zetten! Hoe kan je jezelf professioneler in de picture zetten? Welke kanalen moet je gebruiken en kan je inzetten in je personal branding en hoe schaal je dat?
 

Doelgroep

Marketing, sales, export managers en directieleden van bedrijven. 

Belangrijk! Om de open uitwisseling van kennis en ervaringen niet te beïnvloeden, kunnen concurrerende bedrijven niet tegelijk deel uitmaken van eenzelfde groep. Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen behoudt zich daarom het recht om de inschrijving van kandidaten niet te weerhouden.

> Ik schrijf me in
 

Jouw expert

Kurt Ghijsbrecht - Markies

Kurt is een echt 'mensenmens'. Hij houdt van samenwerken, mensen helpen, beter maken, begeleiden, is daarnaast extreem klantgericht en Smarketing pionier. Na meer dan 20 jaar in verschillende executive marketing & sales rollen, combineert hij nu de menselijke, emotionele aspecten met een ijzersterke resultaatgerichte mindset als het gaat om marketing & sales cijfers. De combinatie van zorgzaamheid en focus op resultaten in één persoon.
 

Kurt Ghijsbrecht

Meer info?

Petra Van Bouwelen

International Business Development Manager

Full bio of Petra Van Bouwelen

Past deze datum niet of is de opleiding volzet, klik dan hier voor een actueel overzicht.

Adres

Voka - KvK Mechelen-Kempen (Kantoor Mechelen)
Rik De Saedeleerplein 2
2800 Mechelen

Wanneer

Prijs

Leden:
€950 (excl. btw)

10% korting vanaf een 2de deelnemer van hetzelfde bedrijf

Niet-leden:
€1250 (excl. btw)

Klik hier voor meer info over jouw ledenvoordelen

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Lees hier onze voorwaarden.

KMO-portefeuille

Bespaar tot 30% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is €950/leden en €1250/niet-leden. Vanaf de 2de deelnemer van hetzelfde bedrijf is het projectbedrag als lid van Voka €855. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Ons registratienummer is DV.O104982. Je kan hiervoor 14 opleidingsuren ingeven. Klik hier voor meer info.

KMO-portefeuille

Meer info?

Advertentie VanRoey- nov