Skip to main content
Map
  • Netwerkevents
  • Milieuactualiteiten: Vlarem-trein 2017 en de "essentials" van de natuurwetgeving

Milieuactualiteiten: Vlarem-trein 2017 en de "essentials" van de natuurwetgeving

De infosessie valt uiteen in twee grote delen:

In een eerste luik wordt stilgestaan bij de Vlarem-trein 2017 die op 3 mei 2019 door de Vlaamse Regering definitief werd goedgekeurd. Dit besluit wijzigt onder meer de Vlarem II, het Vlarel, het milieuhandhavingsbesluit en de Vlarem III. Er worden een aantal Vlaamse BBT-studies vertaald naar de Vlarem II, het systeem van integrale milieuvoorwaarden wordt opgheven, de regelgeving inzake het meten en beheersen van fugitieve VOS-emissies wordt aangepast ingevolge het “LDAR-programma” (Leak Detection and Repair), ... De bedoeling van de infosessie is om een praktisch overzicht te geven van de belangrijkste relevante wijzigingen voor milieucoördinatoren.

In een tweede luik wordt stilgestaan bij de alsmaar belangrijker wordende "natuurwetgeving", waarmee exploitanten in het kader van omgevingsvergunningsaanvragen worden geconfronteerd. Begrippen zoals natuurtoets en passende beoordeling kunnen een wezenlijke impact hebben op vergunningsaanvragen voor industriële projecten. Er wordt ook aandacht besteed aan vergunningsplichtige ontbossingen (stedenbouwkundige handeling) en de ermee gepaard gaande compensatieregeling. Vergunningsplichtige vegetatiewijzigingen zijn mee geïntegreerd in de omgevingsvergunning.

Programma

8u00 – 8u10: Ontvangst met ontbijt
8u10 – 9u30: Vlarem-trein 2017
9u30 – 9u45: Pauze
9u45 – 11u00: Natuurwetgeving

Doelgroep

Milieucoördinatoren

Docent

Bart Gille - Sertius

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 

KMO-portefeuilleMensuraProximus

Adres

Voka - KvK Limburg
Gouverneur Roppsingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 190,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 250,00 excl. btw

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

LI - RECORE