Skip to main content
Voka Netwerking

Metaverse: Een hype of de toekomst?

Digitalisering, IT & Technologie

Sinds Mark Zuckerberg Facebook heeft hernoemd naar Meta, is de metaverse een buzzwoord dat je regelmatig tegenkomt. Maar wat is het nu? Is het een tijdelijke hype of echt iets relevant en nieuw? Moet je er nu al mee aan de slag of is het nog te vroeg? In deze infosessie gaat de wereld - of de metaverse - helemaal voor je open.

Een aantal bedrijven hebben al actie ondernomen en claimen hun plaatsje in de metaverse. Roblox organiseert er virtuele festivals, JBC opende een virtuele winkel in Fortnite en luxe modeketens hebben er de allereerste Metaverse Fashion Week gehost. Maar wat wil dit zeggen voor bedrijven in Vlaams-Brabant?

Tijdens dit event krijg je antwoorden op vragen zoals: 

 • Wat is de metaverse? 
 • Is het een hype of een trend? 
 • Waarom horen we er nu van?
 • Los van technologie, wat is de mogelijke bedrijfswaarde?  
 • Wat kan je ermee als bedrijf? 
 • Hoe begin je eraan? 
 • Waar moet je aandenken als je start?

Programma

 • 17:00 – Welkom
 • 18:00 – Keynote 1: Patrick Viaene, Microsoft
 • 18:45 – Keynote 2: Bram Dejan, Gevers Legal
 • 19:00 – Korte pauze
 • 19:15 – Keynote 3: Jeroen Baert, Nerdland
 • 20:00 –  Bezoek na de keynotes onze Metamarkt, waar je geïnspireerd wordt door ondernemers die al stappen hebben ondernomen richting de Metaverse, netwerk met gelijkgestemden en genieten van een hapje en een drankje.
 • 22:00 – Einde

Benieuwd naar de sprekers?

jeroen baert

Ir. Jeroen Baert studeerde af aan de KU Leuven als major Informatica. Hij was onderzoeker in de Computer Graphics Groep van professor dr. ir. Philip Dutré, over het renderen van grote datasets met behulp van hiërarchische voxelbomen. Hij is komiek (Belgian Improv League), wetenschapscommunicator (Nerdland podcast) en een vaste commentator op radio & TV.

patrick vianeVan opleiding marketeer, werkt Patrick al heel zijn loopbaan in de IT. In die bijna 30 jaar heeft hij de sector zien evolueren, volwassener worden en heel wat transformatie zien doormaken. Technologisch, maar ook in de manier van zaken doen. Vandaag verantwoordelijk bij Microsoft in BeLux voor ‘Moderne Werkplek’. Wijnliefhebber en motorrijder, maar nooit gecombineerd.

Bram DejanBram adviseert over de bescherming en verdediging van de belangen (innovaties) van cliënten op het gebied van Intellectuele Eigendom. Hij verdedigt cliënten in diverse procedures bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom en het Bureau voor de Intellectuele Eigendom van de Europese Unie (EUIPO). Hij is gespecialiseerd in Intellectuele Eigendom (merken, modellen, auteursrechten, databanken, enz.) en business development, met een bijzondere focus op merken en modellen. Tot de cliënten van Bram behoren nationale en internationale bedrijven, overheden, adviesbureaus, advocatenkantoren, communicatiebureaus en belasting- en accountantskantoren. Tot slot is Bram ook geregistreerd als deskundige in het Nationaal Register voor Gerechtelijke Deskundigen met focus op Intellectuele Eigendom - hij wordt door rechtbanken benoemd in "beschrijvend beslag" procedures.

Met de steun van

Living Tomorrow - Newsroom

Contactpersoon

Melissa Sente

Adviseur Digitalisatie en Innovatie

Adres

Living Tomorrow
Indringingsweg 1
1800 Vilvoorde

Wanneer

Prijs

Leden: €75
Niet-leden: €140

Prijzen excl. btw.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

Proximus