Skip to main content
Map
  • Netwerkevents
  • Netwerk Public Affairs - Meet the President - Jeremie Vaneeckhout & Nadia Naji (Groen)

Netwerk Public Affairs - Meet the President - Jeremie Vaneeckhout & Nadia Naji (Groen)

We nodigen jullie graag uit voor een nieuwe sessie van het Netwerk Public Affairs op donderdag 8 december, waarbij we kennismaken met de nieuwe co-voorzitters van Groen: Jeremie Vaneeckhout & Nadia Naji.

Na 8 jaar nam Meyrem Almaci in juni 2022 afscheid als voorzitter bij Groen. Naar het model van de Franstalige zusterpartij Ecolo, werd opnieuw gekozen voor een co-voorzitterschap, waarbij Jeremie Vaneeckhout & Nadia Naji met 57% van de stemmen als winnaars uit de bus kwamen. 

De West-Vlaming Jeremie Vaneeckhout begon zijn politieke carrière achter de schermen bij Groen, onder meer als parlementair medewerker van Kristof Calvo. Sinds 2012 is hij actief binnen de gemeentepolitiek in Anzegem en in 2019 kwam hij als lijsttrekker terecht in het Vlaams Parlement. Hij heeft ervaring als ondervoorzitter aan de zijde van Meyrem Almaci tijdens haar eerste termijn. Co-voorzitter Nadia Naji is geboren en getogen in Brussel en nog maar recent actief in de politiek: ze werd in 2021 parlementair medewerker van Arnaud Verstraete en Juan Benjumea Moreno, leden van het Brussels Parlement. In 2022 ging ze aan de slag op het kabinet van minister Elke van den Brandt en werd ze co-voorzitter van de lokale Groen-werking in Sint-Jans-Molenbeek. 

We nodigen de co-voorzitters uit om hun verhaal te brengen en de vernieuwde partij voor te stellen, gelinkt aan hun rol in de oppositie in Vlaanderen en als lid van de federale regering. In de afgelopen jaren is gebleken dat Groen soms voor hete vuren staat. Op federaal niveau stond de partij, met minister Van der Straeten sterk in haar schoenen met het energieverhaal, waarbij het einde van de kerncentrales als zekerheid werd beschouwd. Intussen is, gezien de gewijzigde omstandigheden, tóch voor verlenging van Doel 4 en Tihange 3 gekozen en woedt het debat over kernenergie opnieuw als tevoren. Op lokaal vlak is er bijvoorbeeld de invoering van het circulatieplan in Brussel, o.l.v. minister Van den Brandt en de commotie errond. Genoeg stof tot discussie dus met de co-voorzitters. 

Zoals gewoonlijk zal deze avond op interactieve wijze verlopen, met voldoende ruimte om van gedachten te wisselen.

Wil je deelnemen? Schrijf dan nu in. 
 

Wanneer

Prijs

Deelname is gratis maar inschrijven verplicht.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

imu - vzw - dieteren