Skip to main content
Map
Voka Opleiding

Meet de CO2-voetafdruk van jouw bedrijf

Energie
  • Hybride

Deze opleiding is afgelopen, klik hier voor de opleiding "Jouw bedrijf CO2-neutraal".

Ga zelf aan de slag en leer je CO₂-voetafdruk te berekenen en stel een actieplan op om deze te reduceren. Dat is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor je onderneming!

Duurzaamheidsinitiatieven worden steeds belangrijker. Niet alleen klanten vragen ernaar, het helpt ook om je financiën te drukken, heeft een goede invloed op jouw reputatie en geloofwaardigheid en helpt zelfs bij het aantrekken van nieuwe medewerkers.

Maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. In deze workshop leer je van een expert zelf de CO₂-voetafdruk van jouw onderneming te berekenen. Want meten is weten. Zo leer je waar de pijnpunten zich bevinden, maar ook waar het meeste vooruitgang te boeken is. En dat niet alleen voor het klimaat, maar ook voor de eigen financiën.

Programma

Klassikale sessie

De workshop begint met een algemene inleiding over de energievoorziening en de klimaatproblematiek. Daarna leer je wat de berekening en reductie van de CO₂-voetafdruk precies inhouden. Verder krijg je mee welke gegevens nodig zijn om die berekening voor jouw organisatie uit te voeren. Op het einde van de sessie beschik je over een vereenvoudigde rekentool waarmee je de koolstofvoetafdruk van jouw organisatie zelf kan berekenen.

Individuele terugkomsessie

Tijdens de terugkomsessie krijg je persoonlijke begeleiding bij de berekening en het opstellen van de plannen om de CO₂-voetafdruk te reduceren. Een uur persoonlijke begeleiding per deelnemer laat toe om de resultaten en plannen in detail te bespreken. Bij een ruimer aantal deelnemers is het mogelijk om een tweede datum vast te leggen, zodat iedereen voldoende tijd met de expert heeft. 

De lesgever

Dirk Van den Broecke is zaakvoerder van adviesbureau DVdB Consulting en heeft ruime ervaring in ‘lean manufacturing’, energie-advies en ecologische voetafdruk. DVdB Consulting is officieel licentiehouder bij de Association Bilan Carbone voor het gebruik van de methode Bilan Carbone®.

David Van Den Broecke

Dirk Van den Broecke

Met de steun van

logo vlaio

 

Contactpersoon

Jana Scheers

Adviseur Duurzaam Ondernemen

Adres

OPEK
Vaartkom 4
3000 Leuven

Wanneer

Prijs

€550 (excl. btw)

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

Proximus