Skip to main content
Motivatie

Medewerkers motiveren, ook vanop afstand

Leer gebruik maken van kennis over brein en gedrag om een motiverend leadership en HR-beleid uit te tekenen, ook vanop afstand

Nu veel medewerkers van huis uit werken en met verhoogde stress en onzekerheid te maken hebben, wordt het gemotiveerd houden van je team als leidinggevende nóg belangrijker. Uit wetenschappelijk onderzoek weten we dat de meest effectieve manier om mensen te engageren is door in te zetten op hun behoefte aan autonomie, verbondenheid en competentie.
Maar hoe hou je medewerkers verbonden nu ze langdurig fysiek van elkaar gescheiden zijn? En hoe zorg je voor zingeving als zoveel zekerheden om ons heen wegvallen? Dit coronatijdperk stelt nieuwe uitdagingen aan leidinggevenden en HR-medewerkers die begaan zijn met het engagement van hun medewerkers. 
Inzetten op motivatie is cruciaal, nu misschien nog meer dan anders. Omdat intrinsieke motivatie een positieve impact heeft op belangrijke aspecten van werken. Zo zijn gemotiveerde medewerkers bereid om langer te werken, meer tevreden in hun functie en lopen ze minder risico op burn-out. 

De cijfers spreken voor zich:

 • 22 procent van de Belgische werknemers voelt zich niet betrokken op de werkplek, amper 14 procent noemt zichzelf erg geëngageerd;
 • 14 procent van de werknemers twijfelt aan de zinvolheid van zijn of haar job. 

Investeren in gemotiveerde medewerkers loont. Het: 

 • verhoogt merkelijk de resultaten van je organisatie;
 • verbetert de prestaties van jouw medewerkers en vermindert het ziekteverzuim;
 • leidt tot meer loyaliteit en minder verloop van getalenteerde mensen;
 • verbetert het imago en de reputatie van jouw organisatie.

In deze workshop leer je hoe je gebruik kan maken van kennis over brein en gedrag om een motiverend leadership- en HR-beleid uit te tekenen.

 • Je ontdekt de allerlaatste wetenschappelijk onderbouwde methoden en technieken.
 • De technieken die je aanleert hebben hun effectiviteit bewezen in toonaangevende bedrijven en organisaties.
 • Je vertaalt het geleerde meteen naar de praktijk.

Doelgroep

 • Leidinggevenden op alle niveaus
 • HR-managers
 • HR-professionals

Jouw trainer
Els Compernolle is een ervaren en enthousiast trainer met een passie voor mensen. Ze is gedragseconoom en oprichter van Human Insight.  
Nieuwsgierigheid vormt de rode draad in alles wat ze doet: Els is gefascineerd door gedrag van mensen en organisaties en wil begrijpen waarom de ene aanpak wél werkt en de andere niet. In haar opleidingen verwerkt Els de laatste kennis uit de gedragseconomie, neurowetenschappen en cognitieve psychologie in wetenschappelijk onderbouwde – maar toegankelijke en praktijkgerichte – opleidingen. Els geeft regelmatig training in binnen- en buitenland en doceerde aan prestigieuze universiteiten zoals de London School of Economics en University College Dublin.

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen - Kempen (Locatie Mechelen)
Onze-lieve-vrouwestraat 85
2800 Mechelen

Wanneer

Prijs

Leden:
€360 Excl. BTW

VROEGBOEKKORTING: T.e.m. 3/9 betaal je als Voka-lid slechts € 324.

Niet-leden:
€540 Excl. BTW

Klik hier voor meer info over jouw ledenvoordelen

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

KMO-portefeuille
Bespaar tot 30% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is €360/leden en €540/niet-leden. Indien je inschreef t.e.m. 3 september is het projectbedrag als lid van Voka € 324. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Ons registratienummer is DV.O104982. Je kan hiervoor 7 opleidingsuren ingeven.
Meer info: www.kmo-portefeuille.be

Annulatievoorwaarden:
Annulering van jouw inschrijving is, uitsluitend schriftelijk (per e-mail), mogelijk tot 10 werkdagen voor het begin van het seminarie. Vanaf  10 werkdagen blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Jouw plaats mag echter altijd door een collega worden ingenomen.

Meer info
kameracademie.mk@voka.be
Tel 014/56.30.30

Van Dessel Insurance
Ontdek onze 4-daagse boost your business bootcamp!
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Deloitte Private
pfl