Skip to main content
Persoonlijke skills

Management assistants 'Experience'

Ben je een managementassistent? Werk je voor een Limburgse onderneming? En wil je op een toffe manier leren van collega-managementassistenten, ervaringen uitwisselen en oplossingen voor uitdagingen delen? Dan is deze opleidingreeks van vijf sessies echt iets voor jou! Schrijf je in en laat je samen met andere managementassistenten onderdompelen in een inspirerend bad van leerrijke topics, verhelderende gesprekken en praktische tips en tricks!

 

Voka – KvK Limburg brengt gelijkgestemde Limburgse managementassistenten samen om als groep dieper na te denken en te werken aan persoonlijke cases. Tijdens vijf sessies leg je onder de leiding van een ervaren coördinator samen met collega-managementassistenten een duidelijk groeipad af. Om de impact van de sessies te maximaliseren, maken we meteen de link met je eigen werkcontext. Je leert de verworven kennis toepassen in je eigen situatie, en zet die info om in concrete actieplannen. Sharing is caring, daarom staan ervaringsuitwisseling en vertrouwelijkheid centraal in dit lab. 

Programma

Sessie 1: kennismaking – leerdoelen 
Je maakt kennis met de andere deelnemers en expliceert en deelt je persoonlijke leerdoelen. Je denkt concreet na over hoe de leerdoelen van anderen binnen je eigen leerdoelen passen, en hoe je met die doelen aan de slag kunt gaan. Je staat stil bij de volgende stap in je eigen werkcontext, focust op de obstakels die je tegenkomt en gaat op zoek naar oplossingen om die obstakels te overwinnen. We kijken in groep hoe we elkaar daarin kunnen versterken en ondersteunen. 

Tilda Duchamps, BsideS

Sessie 2: zelfmanagement 
Een managementassistent heeft vaak een stresserende en drukke job en wordt geleefd. Je baas bepaalt wanneer je wat doet en hoe. Door je zorgende rol, durf je jezelf weleens te vergeten. Zelfmanagement zorgt ervoor dat je tijdig opkomt voor jezelf en vanuit je eigen waarden en normen aandacht blijft besteden aan wat je zelf belangrijk vindt. Dat is essentieel om een goede managementassistent te zijn.

Marleen Miechielsen, Miechielsen Training and Consulting

Sessie 3: financieel management
Laten we cijfers vertalen! Als managementassistent kom je regelmatig in contact met de boekhouding, business plannen en andere basis financiële analyses. De docent werkt met praktijkvoorbeelden en probeert de match te maken tussen cijfers en realiteit.
Boekhouding is logica! Krijg het financieel management onder de knie. 

Hüseyin Usta, Syntra Limburg

Sessie 4: manage je baas
Een manager wil graag dat je de opdrachten die je krijgt asap uitvoert. Maar dat is niet altijd mogelijk. Zeker niet als je voor meerdere managers werkt. Daarom is het belangrijk dat je je opdrachtgever(s) duidelijk maakt dat je keihard werkt en je je best doet, maar dat 'alles hier en nu' onmogelijk is. In deze interactieve sessie koppelen we jouw case aan concrete tips en technieken die je helpen om je manager(s) te managen.  

Joris Smeyers, Koru HR

Sessie 5: integratie van het leerjournaal – feedback tot verstrekking 
In deze afsluitende sessie focussen we op hoe de verschillende stappen bij elkaar én in je leerdoelen passen. We staan stil bij vragen zoals: Waar wil ik naartoe? Hoe ga ik om met obstakels bij mezelf en in mijn omgeving? We geven elkaar feedback om onze individuele processen te versterken. 

Tilda Duchamps, BsideS

Doelgroep

De sessie is een meerwaarde voor managementassistenten van kleine en grote bedrijven die willen groeien als mens en als medewerker, en die hun ervaringen en kennis willen en durven delen met collega-managementassistenten.

Docenten
  • Tilda Duchamps, BsideS
  • Marleen Miechielsen, Miechielsen Training and Consulting
  • Joris Smeyers, Koru HR
  • Joachim Gregoor, Prezibelle

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 17,5 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.
 

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Contactpersoon

Michèle Martens

Coördinator Kameracademie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 1105,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 1355,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
alk
Logo JAM
Ethias
Trixxo