Skip to main content
Map

Lerend Netwerk Management Assistant 2021-2022 - Traject A

In dit lerend netwerk gaat een vaste groep management assistants samen aan de slag om, onder professionele begeleiding van experts en via onderlinge ervaringsuitwisseling, kennis en expertise te optimaliseren en verder uit te breiden.

Programma

Een sessie per maand van oktober 2021 tot april 2022, telkens van 17.00 tot 21.00 uur (uitgezonderd kick-off en slotsessie) met een bedrijfsbezoek vooraf.

Kick-off - donderdag 28 oktober 2021

Tijdens de kick-off van het lerend netwerk maakt u kennis met de groep. Naast een interactieve sessie is er ook ruimte voor ervaringsuitwisseling en netwerking.

Sessie 1: Time Management - 23 november 2021

Als management assistant krijgt u vaak taken toegedeeld van verschillende partijen, dit maakt het soms moeilijk om prioriteiten te stellen. Welke taken krijgen voorrang, welke kunnen gemakkelijk worden uitgesteld? Hoe verdeel ik mijn werkuren het best? Tijdens deze eerste sessie krijgt u voldoende tips en tricks om uw dag goed in te delen en met een goed gevoel de werkweek te kunnen afsluiten.

Sessie 2: De basisbeginselen van een balans - 21 december 2021

Tijdens vergaderingen met het management komt u vaak in aanraking met financiële termen zoals EBITDA, cashflow, ROI,.. Deze termen zijn u vaag bekend, maar meer achtergrond hierover is zeker welkom. Tijdens deze sessie zorgen we voor een duidelijk overzicht van alle termen die te maken hebben met de balans & resultatenrekening van een onderneming.

Sessie 3: De rol van een vetrouwenspersoon - 25 januari 2022

De management assistant krijgt als rechterhand van de zaakvoerder al snel de rol van de vertrouwenspersoon, zowel voor de leidinggevende als voor de werknemer. Hierdoor komt u vaak in aanraking met delicate en moeilijke situaties. Hoe gaat u hiermee om? Wanneer licht u een andere persoon in, zonder het vertrouwen te schaden. Hoe biedt u een luisterend oor zonder bepaalde grenzen te overschrijden? 

Sessie 4: Hoe organiseer ik een topevent? - 22 februari 2022

Het organiseren van een event behoort ook tot uw ruim takenpakket. Dit neemt telkens een grote hap uit uw werkuren. Het is altijd interessant om te horen hoe een ervaren eventplanner dit aanpakt. Welke tips kan hij meegeven? Leuke ideetjes qua locaties, catering, uitnodigingen komen zeker ook aan bod.

Sessie 5: Thema's te bepalen door de deelnemers - 29 maart 2022

De laatste sessie is traditioneel een open sessie waarbij de thema's bepaald worden door de deelnemers zelf.

Management Assistant Day 2022 - 21 april 2022

De jaarlijkse afspraak om samen met andere management assistants te netwerken vindt naar goede gewoonte plaats op de Management Assistant Day. Op deze 'feestdag' staat ook dit jaar het slotevent van het lerend netwerk gepland.

Voor meer info kan u contact opnemen met Lisa Den Tandt.

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden en ingeschreven vóór 15 juli: 790 euro (excl. btw)
  • Voka-leden en ingeschreven na 15 juli: 890 euro (excl. btw)
  • Niet-leden: 1335 euro (excl. btw)

Deze opleiding komt in aanmerking 
voor de kmo-portefeuille. Registratienummer: DV.O104126
Aantal opleidingsuren: 21

KMO-portefeuille

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag