Skip to main content
Map

Lerend Netwerk Engineering Manager 2023

Kennis delen is kennis vermenigvuldigen.

Investeer in je engineering manager en maak haar/hem intrapreneur van je onderneming.

Waarom investeren in een lerend netwerk?

Engineering Managers moeten van alle markten thuis zijn. Naast waken over de scope van een project, moeten ze echte peoplemanager zijn die goed kunnen inspelen op veranderingen én leidinggeven aan een team van projectleiders.

Bovendien lijken de uitdagingen die hun pad kruisen, complex en uniek, terwijl die vaak universeel en herkenbaar zijn onder vakgenoten. Gedaan met oplossingen zoeken die al bestaan! Tijd om het lerend netwerk te raadplegen en om efficiënt en praktijkgericht bij te leren.

Methodiek

Samenkomen in een niet-concurrentiële omgeving biedt de mogelijkheid snel en efficiënt bij te leren van anderen en helpt om een eigen vaknetwerk op te bouwen.

Tijdens 7 sessies kom je met een groep van 15 engineering managers uit andere bedrijven samen om kennis en ervaringen uit te wisselen over bepaalde thema’s. Een vaste peter of meter stimuleert de ervaringsuitwisseling en een externe spreker zorgt voor een theoretische kapstok.

Wederzijdse inspiratie staat centraal. Wist je dat we 70% van onze kennis op een informele manier verwerven? Een lerend netwerk is dus zeker geen eenrichtingsverhaal. Maak je klaar voor een stevig netwerk dat nieuwe inzichten en kennis aanreikt, met maximale interactie van de sprekers en andere deelnemers.

Elke sessie start met een rondleiding* in een van de deelnemende productiebedrijven. 

*Respect, eerlijkheid en vertrouwelijkheid van informatie zijn key in het lerend netwerk en enkel mogelijk in een gesloten netwerkomgeving, zonder aanwezigheid van derden. Aangezien de sessies en rondleidingen plaatsvinden in de deelnemende bedrijven, rekenen wij op je loyauteit en gastvrijheid.

Gratis infosessie

Laat je inspireren op onze gratis proefsessie over de lerende netwerken
bij Renson Outdoor | NOA op woensdag 3 mei.

Meer info en inschrijven

Doelgroep

Dit lerend netwerk is bedoeld voor engineering managers die aan het hoofd staan van de engineeringafdeling en direct leidinggeven aan een team van (project) engineers. Je bent eindverantwoordelijke voor plant engineering-projecten of neemt grote, externe projecten met forse budgetten voor eigen rekening. Je bent betrokken bij grote investeringsprojecten, het bepalen van KPI’s, aanwerving en coaching van medewerkers. Als planmatige denker wil je vooral je leidinggevende skills en samenwerkingsvaardigheden naar een hoger niveau tillen.

Niet voor adviesverlenende diensten-, service- en consultancy bedrijven.

Programma

Als planmatige denker wil je vooral je peopleskills naar een niveau tillen, zoals leidinggeven, samenwerken en communiceren. De exacte thema’s van de sessies bepaal je met de groep onder begeleiding van een p/meter, op de kick-off op 21 september. Om jouw stem te laten gelden, is het belangrijk dat je aanwezig kan zijn op de kick-off. De sessies gaat door op dinsdag- of donderdagavond van 17.00 tot 21.00 uur.

Mogelijke thema’s:

 • Assertief communiceren
 • Coachend leidinggeven
 • Teamontwikkeling
 • Projectcommunicatie
 • Situationeel leidinggeven
 • Emotionele intelligentie
 • Efficiënt vergadertechnieken
 • Probleemoplossende technieken
 • Deadline en scope bewaken

Contactpersoon

Britte Odegard

Member Services - Productie/maintenance

Wanneer

Prijs

 • Voka-leden: 1.085 euro
 • Niet-leden: 1.625 euro

Voka is erkend opleidingsverstrekker in het kader van de kmo-portefeuille. Dat betekent dat deze opleiding voor 20% of 30% gesubsidieerd wordt door de Vlaamse overheid, als jouw bedrijf aan de voorwaarden voldoet. Je aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126. ​

kmo-portefeuille

Voorwaarden

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar Britte Ødegård uiterlijk tot 7 werkdagen voor aanvang van de opleiding. Bij laattijdige annulatie zal het volledige bedrag verschuldigd blijven.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag