Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Lerend Netwerk

Lerend Netwerk Energietransitie

Sta jij voor een uitdagende energietransitie? Dan weet je dat er heel wat vragen opduiken. Wat zijn de beste opties voor jouw onderneming? En hoe pak je het praktisch aan? Een klankbord kan je helpen met deze uitdagingen. 

  • Hoe verminder je je energieverbruik? En welke duurzame energiebronnen zijn er?
  • Welke technologieën zet je in om je CO2-uitstoot te verlagen? 
  • Hoe blijf je compliant met snel veranderende wet- en regelgeving
  • Hoe betrek je je medewerkers en stakeholders bij de transitie?
  • Welke samenwerkingsverbanden helpen je een stap vooruit? 

Deze en heel wat andere vragen komen op je pad bij de energietransitie. En de antwoorden zijn niet altijd eenduidig, want het kostenplaatje en de praktische haalbaarheid zijn natuurlijk ook belangrijk. Maar een goed voorbereide energie-ommezwaai levert heel wat op. Je bespaart kosten, versterkt je concurrentiepositie en draagt bij aan een duurzame toekomst. 

In dit lerend netwerk brengen we je samen met andere ondernemingen die middenin hun energietransitie zitten. Je vindt er inzichten en kennis van experts, praktische tips van collega-ondernemers en heel wat gedeelde uitdagingen waar je elkaar mee vooruithelpt. 

Waar halen we de mosterd? 

  • Inspirerende bedrijfsbezoeken bij koplopers in de energietransitie
  • Use cases van deelnemers uit de groep
  • Externe expertise over specifieke topics waar de groep nood aan heeft

Programma

  • Kick-off | 20 juni: We brengen een bezoek aan het Nationaal Controlecentrum van Elia 
  • 6 inhoudelijke sessies | vanaf september: In samenspraak met de groep bepalen we de data en de rest van het programma. 

Voor wie?

Ondernemingen die volop in transitie zijn of ervoor staan. Energiemanagers, productieverantwoordelijken, milieucoördinatoren of andere verantwoordelijken voor de energietransitie zijn welkom!

Er kunnen maximaal 12 bedrijven deelnemen aan dit lerend netwerk, dus twijfel niet te lang. First come, first served!

Toegankelijkheid

Heb je nood aan specifieke assistentie of kunnen we dit event toegankelijker voor je maken? Stuur je opmerking mee in bij je inschrijving en we bekijken in samenspraak de mogelijkheden.

Partners

Contactpersoon

Noah Feron

adviseur duurzaam ondernemen

Wanneer

Prijs

€1.000 (excl. 21% btw)

Voorwaarden

Annulatie
Annuleren kan enkel schriftelijk tot en met 13 juni. Nadien blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. Een ingeschreven deelnemer mag zich wel door een andere persoon laten vervangen. De Kamer behoudt zich het recht om de opleiding te annuleren indien, ondanks alle inspanningen, de omstandigheden ons ertoe dwingen. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort.

Kmo-portefeuille
De kmo-portefeuille is voor deze opleiding niet van toepassing.

Privacy
Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

 

AW_Welt_6stappenplan
Banner belgian coast hotels