Skip to main content
Map

Lerend Netwerk Cybersecurity

Cyberbeveiliging is een absolute must! Online aanvallen veroorzaken immers enorme schade en kosten veel geld. Zo blijkt uit onderzoek dat minstens 40% van de Belgische kmo’s ooit al het slachtoffer van cybercriminaliteit werd. Wacht niet tot het te laat is en schrijf je in voor dit lerend netwerk, waarin we samen aan de slag gaan om jouw bedrijf veilig te stellen. 

Het is 5 na 12

De laatste decennia hebben digitale systemen en nieuwe technologieën een cruciale rol ingenomen in onze maatschappij en het bedrijfsleven. Tegelijk brengt dit jammer genoeg nieuwe risico’s met zich mee, waaronder cyberrisico’s.

Cybercriminaliteit is vandaag bijzonder vlot schaalbaar. 100 of 100.000 bedrijven viseren is even makkelijk geworden. Dat maakt dat élk bedrijf een potentieel doelwit wordt van hackers en cybercriminelen. Wacht niet tot het te laat is en ontdek in dit lerend netwerk hoe je jouw bedrijf kan beveiligen.

Programma

Tijdens dit lerend netwerk gaan we dieper in op de CS-roadmap:

  • Sessie 1
    Uitleg ethical hacking: wat is het en wat is de meerwaarde voor jouw bedrijf? Hierbij wordt ook de AS-IS situatie individueel bepaald via een risk assessment. 
  • Sessie 2
    Elke deelnemer heeft intussen zijn/haar individueel rapport gekregen; dit wordt toegelicht in de sessie. Hierbij wordt een roadmap opgesteld.

Enkel de eerste twee sessies liggen vast. Op basis van de output/noden/prioriteiten (AS-IS situaties van de deelnemende bedrijven) bepalen we samen de 4 verdere sessies en bijhorende thema’s. Mogelijke thema’s: cyberrisicomanagement, awareness, crisiscommunicatieplan,...

Je komt met andere woorden systematisch samen met een selectieve groep van gelijkgestemden met gemeenschappelijke uitdagingen rond CS. Je deelt kennis en ervaringen, je wordt uitgedaagd met concrete cases en om zelf je uitdagingen voor te leggen. Jij brengt de thema’s aan, wij zorgen voor kennis en ervaringsuitwisseling. 

Doelgroep

Dit lerend netwerk richt zich op de CS-verantwoordelijke: IT-verantwoordelijke, CTO, productieverantwoordelijke, operationeel verantwoordelijke en zaakvoerders van kleine ondernemingen.
 

Contactpersoon

Soraya Van Cauwenberghe

Kennis & advies/Innovatie - Innovatie & digitalisering

Wanneer

Prijs

Voka-leden en niet-leden: 850 euro

Voka & VLAIO Samen sterk in ondernemen

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in de vorm van foto en/of film - dat nadien op Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar de contactpersoon, uiterlijk tot 7 werkdagen voor de start van de opleiding. Bij laattijdige annulering blijft het volledige bedrag verschuldigd. Je kan je wel laten vervangen door een collega die aan de doelgroep voldoet.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag