Skip to main content
Map

Lerend Netwerk: Cybercrisis management

Cyberbeveiliging is een absolute must, maar wat als het misgaat? Welke communicatiestrategie hanteer je? Wie heeft welke verantwoordelijkheden? En hoe garandeer je de business continuïteit? Ontdek het antwoord op deze vragen tijdens dit Lerend Netwerk en bereid jouw onderneming voor op een cybercrisis!

Wanneer er zich een cybercrisis voordoet, is dat vaak een complexe en disruptieve gebeurtenis die een grote impact heeft op het bedrijf. Uit de Cybersecurity Barometer van VLAIO blijkt dat 1 op 8 bedrijven in 2021 het slachtoffer werd van een cyberaanval, waarbij zowel kleine als grote bedrijven werden getroffen.

Om dit probleem te bestrijden is een doordachte aanpak noodzakelijk. Toch heeft slechts een minderheid van de ondernemingen (38,3%) de gepaste procedures klaar om op een cyberaanval te reageren, bijvoorbeeld aan de hand van een incidentanalyse of een crisiscommunicatieplan.

Wacht niet tot het te laat is! Schrijf je in voor dit Lerend Netwerk en krijg ondersteuning in het creëren van een welbedachte werkwijze om voor, tijdens en na een disruptieve aanval gepast te handelen.

Programma

Doorheen 6 sessies ga je via co-creatie en onder leiding van 2 expertmentoren dieper in op de diverse aspecten van een cybercrisis, leer je crisismanagement vaardigheden en stellen we jou in staat om zelf een Crisis Management Plan op te maken.

Welke thema’s komen aan bod?

 • Getuigenis: Mijn files zijn versleuteld, wat nu?
 • Prepare: Rollen en verantwoordelijkheden, wie doet wat en wanneer?
 • Prepare: Voorkomen is beter dan genezen, hoe voorbereiden op een cybercrisis?
 • React: Eerste hulp bij een cybercrisis, hoe een cybercrisis coördineren?
 • React: Hoe, wat en naar wie communiceer je tijdens een cybercrisis?
 • Recover: Wat na een cybercrisis? Hoe herstel je en wat zijn de verbeterpunten?
 • Recover: Wat zijn de psychische effecten van een cybercrisis?

Het Lerend Netwerk wordt sectoroverschrijdend en niet-concurrentieel samengesteld, zo kom je terecht in een open, vertrouwde groep waar je geïnspireerd wordt door hun inzichten, kennis en ervaring.

Doelgroep

Dit Lerend Netwerk richt zich op CIO, CTO, DPO, IT managers, cybersecurity verantwoordelijken en professionals die volop nadenken over de volgende vragen:

 • Hoe bereidt de organisatie zich voor op een cybercrisis?
 • Hoe communiceert de organisatie naar de diverse stakeholders tijdens een cybercrisis?
 • Welke rol heeft de operationele expert voor, tijdens en na de cybercrisis?
 • Welke data is cruciaal om de business continuïteit te garanderen?

Vlaio

Contactpersoon

Frederik Delodder

adviseur Digitalisering en Innovatie

Adres

Voka West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

Voka-leden: €850
Niet-leden: €850

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar Frederik Delodder uiterlijk tot 7 werkdagen voor de start van de opleiding. Bij laattijdige annulering blijft het volledige bedrag verschuldigd. Je kan je wel laten vervangen door een collega die aan de doelgroep voldoet.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag