Skip to main content
Logo Leiderschap

Leiding geven voor bedrijfsleiding en senior management

Coachend leidinggeven zorgt voor optimale activering van je medewerkers. Essentiële vragen daarbij: hoe werk je als leider optimaal met andere mensen samen? Hoe kan je anderen sturen, motiveren en succesvol laten zijn? Hoe kan je de ontwikkeling van creativiteit en talent aanmoedigen? Hoe kan je jouw motivatie en engagement op anderen overdragen om samen het belang van de organisatie te dienen? Hoe kan je best omgaan met weerstand en dualiteit?

Inhoud

  • Hoe verwerf ik inzicht in mezelf en mijn bewuste en onbewuste doelen? Zelfkennis, zelfbeheersing, zelfmotivatie en zelfsturing;
  • Mensenkennis is essentieel. Hoe kan ik mijn medewerkers en de rol die ze in mijn organisatie spelen beter leren inschatten en inzetten?
  • Hoe heb ik vanuit mijn gedrag invloed op mijn team? Hoe zet ik aspecten van mijn persoonlijkheid in om medewerkers te begeleiden? Hoe 'doen doen'? 
  • Wat motiveert mijn mensen? Hoe kan ik enthousiasmeren en bezielend leiding geven?
  • Hoe communiceer ik met mijn mensen in verschillende situaties? Luisteren, sturen, controleren, corrigeren, kritiek geven, delegeren …
  • Welke vragen kan ik gericht stellen zodat mijn mensen zelf een oplossing aanreiken?
  • Hoe ga ik om met fouten, geroddel, conflicten, persoonlijke problemen …?
  • Hoe kan ik de effectiviteit en de communicatie binnen mijn team bevorderen? Hoe kan ik mijn mensen beter laten samenwerken?

Aanpak:
Onze coach neemt je in beperkte groep mee door alle deelaspecten van het coachend leidinggeven en brengt focus in het programma op basis van de verwachtingen waarbij situatie en ervaringen van de deelnemers centraal staan. De grootste troef van dit concept is dat je jouw coachingstechnieken al inoefent tijdens kleine opdrachten. Na de 3 eerste opleidingsdagen kan je zeker al aan de slag en op de 4e dag heb je de mogelijkheid om ook specifieke vragen over het coachend leidinggeven met de groep te bespreken.  

Doelgroep
Je bent bedrijfsleider of hebt een kaderfunctie in jouw organisatie. Je begeleidt en motiveert mensen en doet ze samenwerken. Je wil jouw professionele bagage aanvullen met sociale vaardigheden.

Jouw coach
Herlinde Anthonissen - Cenzes.  Herlinde is erkend bedrijfsadviseur, erkend opleider en wordt vaak gevraagd als spreker. Via persoonlijke coaching en teamwerk begeleidt zij al meer dan 25 jaar mensen in hun leiderschap en zelfmanagement.

Ontdek hier het volledige opleidingsaanbod

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen (Locatie Geel)
Kleinhoefstraat 9
2440 Geel

Wanneer

Prijs

Leden:
€ 1440 Excl. BTW

VROEGBOEKKORTING: T.e.m. 3/9 betaal je als Voka-lid slechts € 1296.

Niet-leden:
€ 2160 Excl. BTW

Klik hier voor meer info over jouw ledenvoordelen

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

KMO-portefeuille
Bespaar tot 30% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is € 1440/leden en € 2160/niet-leden. Indien je inschreef t.e.m. 3 september is het bedrag €1296. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Ons registratienummer is DV.O104982. Je kan hiervoor 28 opleidingsuren ingeven. 
Meer info: www.kmo-portefeuille.be

Annulatievoorwaarden:
Annulering van jouw inschrijving is, uitsluitend schriftelijk (per e-mail), mogelijk tot 10 werkdagen voor het begin van het seminarie. Vanaf 10 dagen blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Jouw plaats mag echter altijd door een collega worden ingenomen.

Meer info
kameracademie.mk@voka.be
Tel: 014 56 30 30

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl