Skip to main content
 • Home
 • Activiteiten
 • Lab VOLZET: Van brandjesblusser naar coachend leidinggevende
Lab: Van brandjesblusser naar coachend leidinggevende

Lab VOLZET: Van brandjesblusser naar coachend leidinggevende

Kent u het gevoel van dag in dag uit van het ene probleem naar het andere te moeten hollen? Wat u ’s morgens dacht te doen heeft u niet eens kunnen opstarten die dag. De volgende dag opnieuw hetzelfde probleem terwijl uw eigen leidinggevende maar niet begrijpt wat er allemaal aan de hand is en u zelfs extra taken geeft. U wil al zolang een verbeterproject organiseren en u komt er niet toe binnen de beschikbare tijd. U droomt van een werksituatie waar alles gecontroleerd verloopt en waar u tijd heeft om ten gronde alle problemen aan te pakken.

Investeer 5 halve dagen in uw persoonlijke aanpak en stoom uzelf volledig klaar voor uw verbeterde rol als leidinggevende a.d.h.v. een concreet actieplan.

De sessies zijn opgevat als een begeleide training waarin we u nieuwe inzichten/werkwijzen laten ontdekken en leren toepassen in de praktijk. We brengen de leerpunten praktisch en stapsgewijs aan. We delen praktische tips en ervaringen en werken met praktijksituaties waar u dagelijks mee te maken heeft. We geven elkaar feedback en wisselen meningen en ideeën uit om tot nieuwe inzichten te komen en te groeien naar een aanpak in leidinggeven die bij u past. U krijgt de kans om tussen de sessies door van gedachten te wisselen met uw trainer, die u kan helpen waar nodig.

Bij opstart van elke sessie worden de concrete actiepunten en ervaringen van uzelf en uw collega’s, van de voorbije weken, besproken zodat we meteen kunnen bijsturen waar nodig. Een dubbele leerervaring en snelle bijsturing maakt iedereen beter. 'Plan Do Check Action' als basis van leren en verbeteren.

Programma

In dit lab komen volgende items aan bod:

 1. Beheers uw eigen (overvolle) agenda.
 2. De kunst van het delegeren, ook al heeft er niemand tijd over.
 3. Motiveren en overtuigen van medewerkers.
 4. Werken met doelstellingen – effect en nut ervan.
 5. Hoe weerstand tegen verandering omzetten in actief meewerken. 

Spreker

Chris Bourgois is een echte ervaringsdeskundige, na 22 jaar ervaring binnen Bekaert is Chris nu zelfstandig hr-consultant met een zeer sterke praktische inslag.

Doelgroep 

Ervaren leidinggevenden die bewust willen kiezen voor een andere aanpak van leidinggeven om uiteindelijk alles beter onder controle te hebben.

Voor meer info kunt u contact opnemen met Lisa Den Tandt.

Contactpersoon

Lisa Den Tandt

Member Services - Productie/kwaliteit

Adres

Bedrijvencentrum Roeselare-Beveren
Industrieweg 45
8800 Roeselare

Wanneer

Prijs

 • Voka-leden: 890 euro (excl. btw)
 • Niet-leden: 1335 euro (excl. btw)

Voor dit Lab kunt u ook gebruikmaken van de kmo-portefeuille. Uw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126.
Aantal opleidingsuren: 15

kmo

Extra info

Deze activiteit is volzet.

Voorwaarden

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar lisa.dentandt@voka.be en dit uiterlijk tot 7 werkdagen voor aanvang van de opleiding. Bij laattijdige annulatie zal het volledige bedrag verschuldigd blijven. U kunt zich wel laten vervangen door een collega die aan de doelgroep voldoet.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
Accent
ING
Proximus
SD Worx
CRM Group