Skip to main content

Lab: Van zoon/dochter naar familiaal opvolger

Ben jij zoon of dochter van ouders met een familiebedrijf? Zit jij met vragen of het familiebedrijf iets voor jou is? Hoe kan je je als opvolger klaarstomen voor het familiebedrijf? Hoe jij je eigen visie in het familiebedrijf kan uitstippelen, met respect voor hetgeen je ouders hebben opgebouwd?

In dit Lab, specifiek gericht op familiale opvolgers, gaan we dieper in op bovenstaande vragen. Je krijgt er een unieke mix tussen praktijkinzichten en ervaringsuitwisseling met de andere deelnemers, waar je direct mee aan de slag kan gaan in het familiebedrijf.  

Sessies

Sessie 1: Groeien over generaties heen (21/04)

Hoe geef je in een familiebedrijf de fakkel succesvol door? Wat zijn de belangrijke stappen waar je bij een overdracht rekening moet mee houden? Hoe pak je een overdrachtsproces gestructureerd aan?

Sessie 2: Ik als OPVOLGER in het familiebedrijf (05/05)

Jouw individuele ontwikkelingstraject als opvolger in het familiebedrijf. Hoe kan je je optimaal voorbereiden op de overdracht?

Sessie 3: Ik en mijn FAMILIE in het familiebedrijf (18/05)

Jouw rol en de rol van andere familieleden. Welke positie zal iedereen innemen? Hoe werk je samen, volgens welke rolverdeling, en hoe communiceer je vlot met elkaar binnen het familiebedrijf?

Sessie 4: Ik en het BEDRIJF (02/06)

Hoe zie jij de strategische positionering van het familiebedrijf? Wat wil je behouden, en waar wil je de nodige veranderingen aanbrengen? En hoe onderbouw je jouw visie met de juiste feiten en cijfers?

Sessie 5: Individueel moment (21/06)

Tijdens de laatste sessie krijgt iedereen een individueel moment met de trainer. Dit wordt vastgelegd op de eerste sessie. 

Doelgroep

Familiale opvolgers die al actief zijn in het familiebedrijf maar nog geen aandeelhouder zijn. 

Trainer 

Kirsten Coeck van Familymind. Familymind ondersteunt familiebedrijven in hun groei en ontwikkeling over generaties heen door hen te begeleiden in hun uitdagingen rond personeel, strategie, opvolging en professioneel bestuur. 

Inschrijven voor dit Lab kan hier. Voor meer info kunt u terecht bij Tine Degryse.

VLAIO/AIO

 

Contactpersoon

Tine Degryse

Member Services - (Snelle) groei en familiale opvolging

Adres

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

550 euro

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar de genoemde verantwoordelijke en dit uiterlijk tot 7 werkdagen voor aanvang van de opleiding. Bij laattijdige annulatie zal het volledige bedrag verschuldigd blijven. U kunt zich wel laten vervangen door een collega die aan de doelgroep voldoet.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier uw vraag
VZW - eATA 2021
VZW - DigiChambers 2021
Accent
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group