Skip to main content
Map
  • Netwerkevents
  • Lab+: Van brandjesblusser naar coachend leidinggevende (Kortrijk)

Lab+: Van brandjesblusser naar coachend leidinggevende (Kortrijk)

Je holt dag in dag uit van het ene probleem naar het andere en geraakt helemaal niet toe aan wat je ’s morgens dacht te kunnen doen. De volgende dag begint alles opnieuw, terwijl je chef maar niet begrijpt wat er allemaal aan de hand is en je zelfs extra taken geeft. Je wil al zolang die cirkel doorbreken en een verbeterproject organiseren maar je komt er gewoonweg niet toe.

Herken je jezelf hierin? En droom je van een werksituatie waarin alles gecontroleerd verloopt en waar je tijd hebt om problemen ten gronde aan te pakken? Investeer 5 halve dagen in jouw persoonlijke aanpak en we stomen je volledig klaar om je verbeterde rol als leidinggevende in een concreet actieplan uit te werken.

Dit lab+ is een begeleide training waarin we je nieuwe inzichten/werkwijzen laten ontdekken en toepassen in de praktijk. We delen tips en ervaringen, en werken met heel herkenbare situaties. We geven elkaar feedback en wisselen meningen en ideeën uit om tot inzicht te komen en te groeien naar een aanpak in leidinggeven die bij jou past. Tussen de sessies door kan je van gedachten wisselen met je trainer, die klaarstaat om je te helpen waar nodig.

We gebruiken 'Plan Do Check Action’ als basismethodiek voor leren en verbeteren. Bij de start van elke sessie bespreken we de concrete actiepunten en ervaringen van jezelf en je collega’s van de voorbije weken. Zo kunnen we meteen bijsturen waar nodig en krijg je een dubbele leerervaring

Programma

  1. Beheers je eigen (overvolle) agenda
  2. De kunst van het delegeren, ook al heeft niemand er tijd voor
  3. Motiveren en overtuigen van medewerkers
  4. Werken met doelstellingen: effect en nut
  5. Hoe weerstand tegen verandering omzetten in actief meewerken?

Spreker

Chris Bourgeois is een echte ervaringsdeskundige. Na 22 jaar ervaring bij Bekaert is hij nu zelfstandig hr-consultant met een een zeer sterke praktische inslag.

Voor wie?

Voor ervaren leidinggevenden die in een productieomgeving werken en bewust een andere aanpak van leidinggeven willen om alles beter onder controle te hebben.

Contactpersoon

Lisa Den Tandt

Member Services - Productie/kwaliteit

Adres

Voka West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

Voka-leden: 1.200 euro
Niet-leden: 1.800 euro

kmo portefeuille

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.


Dit Lab ondersteunt SDG's 16 & 4. De 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties worden wereldwijd ingezet als doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. Ze vormen ook de basis van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO).

SDG 16

 

SDG 4

 

Meer info over het VCDO kan je hier terugvinden.


Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag