Skip to main content
Map

Lab: Van brandjesblusser naar coachend leidinggevende

Je holt dag in dag uit van het ene probleem naar het andere en geraakt helemaal niet toe aan wat je ’s morgens dacht te kunnen doen. De volgende dag begint alles opnieuw, terwijl je chef maar niet begrijpt wat er allemaal aan de hand is en je zelfs extra taken geeft. Je wil al zolang die cirkel doorbreken en een verbeterproject organiseren maar je komt er gewoonweg niet toe. 

Herken je jezelf hierin? En droom je van een werksituatie waarin alles gecontroleerd verloopt en waar je tijd hebt om problemen ten gronde aan te pakken? Investeer 5 halve dagen in jouw persoonlijke aanpak en we stomen je volledig klaar om je verbeterde rol als leidinggevende in een productieomgeving op te pakken a.d.h.v. een concreet actieplan.

Dit Lab is een begeleide training waarin we je nieuwe inzichten/werkwijzen laten ontdekken en toepassen in de praktijk. We delen tips en ervaringen, en werken met heel herkenbare situaties. We geven elkaar feedback en wisselen meningen en ideeën uit om tot inzicht te komen en te groeien naar een aanpak in leidinggeven die bij jou past. Tussen de sessies door kan je van gedachten wisselen met je trainer, die klaarstaat om je te helpen waar nodig. 

We gebruiken 'Plan Do Check Action’ als basismethodiek voor leren en verbeteren. Bij de start van elke sessie bespreken we de concrete actiepunten en ervaringen van jezelf en je collega’s. Zo kunnen we meteen bijsturen waar nodig en krijg je een dubbele leerervaring 

Programma

 • Beheers je eigen (overvolle) agenda.
 • De kunst van het delegeren, ook al heeft niemand er tijd voor.
 • Motiveren en overtuigen van medewerkers.
 • Werken met doelstellingen: effect en nut.
 • Hoe weerstand tegen verandering omzetten in actief meewerken? 

Spreker

Chris Bourgeois is een echte ervaringsdeskundige. Na 22 jaar ervaring bij Bekaert is hij nu zelfstandig hr-consultant met een een zeer sterke praktische inslag. 

Doelgroep

Voor ervaren leidinggevenden die in een productieomgeving werken en bewust een andere aanpak van leidinggeven willen om alles beter onder controle te hebben.

Kmo-portefeuille

Voor dit Lab kan je ook gebruikmaken van de kmo-portefeuille. Jouw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 dagen na de eerste sessie via www.kmo-portefeuille.be. Indien je beroep doet op de kmo-portefeuille, dien je nog btw op de volledige opleidingskost te betalen. 

Benodigde informatie kmo-portefeuille 

 • Het registratienummer van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen: DV.O104126 
 • Type dienstverlening: opleiding
 • Datum opleiding: 1/02/2024
 • Projectbedrag: € 1.300 voor leden, € 1.950 voor niet-leden 
 • Aantal opleidingsuren: 17,5
 • Thema: bedrijfsstrategie

Contactpersoon

Lisa Den Tandt

Member Services - Productie/kwaliteit

Adres

Voka | Brugge (Bedrijvencampus O-Forty)
Kapellestraat 138
8020 Oostkamp

Wanneer

Prijs

 • Voka-leden: 1.300 euro
 • Niet-leden: 1.950 euro

Voorwaarden

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar de genoemde verantwoordelijke en dit uiterlijk tot 7 werkdagen voor aanvang van de opleiding. Bij laattijdige annulatie zal het volledige bedrag verschuldigd blijven. Je kan je wel laten vervangen door een collega die aan de doelgroep voldoet.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag