Skip to main content
inn

LAB: Innoveren in je bedrijf met je team

Een cultuur gericht op continue verbetering en innovatie is een belangrijke succesfactor om je bedrijf op een hoger niveau te tillen en de concurrentie niet één, maar twee stappen voor te blijven. In dit unieke doe-traject leer je hoe je je team kan empoweren om zo nieuwe stappen te nemen in het bedrijf. 

Om de realisatie van succesvolle innovatieve projecten te versterken, heb je als bedrijf nood aan een gedreven team om deze doelen te bereiken. In deze tweedaagse opleiding staan we stil bij welke richting je uit wil en hoe je dit met het team scherp kan stellen. We leren hoe je teamcondities kan creëren om te innoveren en te leren, en hoe je je team high performing maakt en houdt. Vervolgens maak je kennis met de condities die je team versnellen én vertragen om te innoveren. 

Na in de eerste sessie naar huis gegaan te zijn met stevige fundamenten om een innovatief team de creëren, bouwen we in de tweede sessie hierop verder. We staan stil bij de ervaringen die je hebt opgedaan sinds de eerste sessie en bespreken vervolgens technieken om inzicht en vernieuwing te triggeren. Topics die hier aan bod kunnen komen zijn gespreksvormen, teamleren, brainstormen, intervisie,... 

Dag 1:  

 • Maak de foto. Hoe is het nu? Waar wil je naartoe? 
  • Via een korte voorbereiding bevraag je jezelf en teamleden over wat er in jouw business speelt, verandert, beweegt. Die zaken die er voor zorgen dat je weet dat je moet innoveren. 
  • Breng in kaart wat jullie succes heeft gebracht en welke sterktes je zeker wil in stand houden.
  • Ontdek hoe je de richting die je uit wil met het team kan scherp(er) maken. Bepaal wat innovatie jullie mag brengen? Wat is de winst en dus de reden waarom je er op wil inzetten. 
 • Creëer de teamcondities om te innoveren en te leren.
  • Krijg inzichten over wat teams ‘high performing’ en innovatief maakt én houdt. Deze inzichten zijn stevig gefundeerd en telkens gekoppeld aan een bedrijfsvoorbeeld (van een bedrijf zo dicht mogelijk bij huis).
  • Maak kennis met de condities die je team versnellen én vertragen om te innoveren en weet dus waar je op in te zetten hebben. (bedrijfscase - rol) 
  • Start. Kies een startpunt om met je/het team verder in gesprek te gaan 
 • Bepaal met wie je na deze leer-werkdag in gesprek wil/moet en wie verantwoordelijkheid te nemen heeft hierop. 
 • Maak kennis met een (groeps)gesprek techniek die je kan inzetten.

Dag 2:

In dag 2 bouwen we voornamelijk verder op de ervaringen en input die na de eerste sessie vanuit de groep is gekomen. 

 • Teamgespreksvorm om inzicht en vernieuwing te triggeren. En dat toegepast op de cases van de deelnemers. 
 •  Beter teamleren en brainstormen in groep, de nieuwste inzichten die we al doende ervaren. 
 • Intervisie en brainstormtechnieken (harvard business). 
 • Innovatiecultuur 

-    Ondernemers
-    Leidinggevenden, teamcoaches
-    HR verantwoordelijken
-    HR business partners

Om het maximale uit deze opleiding te halen, kan het interessant zijn om per team een tweede persoon de opleiding te laten bijwonen. Deze kan deelnemen aan 50% van de deelnameprijs. 
 

Annelies Wybo
Kessels & Smith 

Annelies Wybo noemt zichzelf adviseur (met focus op teams), ontwerper (van leer-werk-trajecten) en ondernemer. En die drie rollen dan nog vaak gecombineerd. Ze neemt rollen in als adviseur zowel grote corporate organisaties als KMO’s en vzw. Begeleiden van teams naar een nieuwe realiteit, resultaat én samenwerken is haar ding. Annelies wordt door haar klanten omschreven als no-nonsense, warm en resultaatsgericht. Ze is zowel wetenschappelijk stevig onderbouwd als door vele cases die ze als adviseur kon opdoen. 
 

Het volledige aanbod van Voka - KvK Limburg rond innovatie vind je hier

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:
DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuilleMensuraProximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Contactpersoon

Willem Degol

Adviseur internationalisatie & innovatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 750,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 900,00 excl. BTW

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo