Skip to main content

Lab: Groeien door overnames

Via dit lab krijg je alle bagage mee om je voor te bereiden op een toekomstige overname: Hoe verloopt zo’n proces en welke aandachtspunten zijn er op welk moment? Wat zijn de meest gebruikte waarderingstechnieken? En welke uitdagingen zijn er op hr-vlak, hoe krijg je de mensen mee in het verandertraject na de overname?  
 

Een kmo die wil groeien heeft twee keuzes: organisch groeien of groeien door overname van een ander bedrijf. Kiezen voor overname biedt meteen heel wat voordelen: je beschikt over cashflow, ervaren werknemers, een uitbreiding van het productengamma, een opstap naar het buitenland,…

Maar beslissen om een bedrijf over te nemen doe je niet van vandaag op morgen. Het blijft een strategische overweging die heel wat voorbereiding vraagt. Dit lab helpt je om je zo goed mogelijk voor te bereiden, hindernissen te voorzien en je onderhandelingsbasis te versterken.

Programma

Deze onderwerpen komen alvast aan bod: 

  • Het overdrachtsproces
  • Waarderingstechnieken
  • Due diligence & financiering van de overdracht
  • Overnamestrategie 
  • Hr-aspecten bij een overdracht: Wat is het belang van een soft due diligence? En hoe krijgen we de mensen mee in het verandertraject na een overname? Want zij zijn dé key succesfactor voor je integratie- of verandertraject.

Spreker

  • Sessie 1-4: Francis Gevaert is Managing Partner bij Aquis, een corporate finance kantoor uit Brugge dat focust op overnamebegeleiding van zowel kandidaat-verkopers als kandidaat-kopers.
  • Sessie 5: Magali Bleuzé begeleidt als hands-on change en people manager verandertrajecten bij bedrijven en organisaties. 

Voor wie?

Voor bedrijfsleiders, managers en aandeelhouders die strategisch bezig zijn met de toekomst van hun zaak en vertrouwd wensen te geraken met het proces van een overname.
 

Contactpersoon

Tine Degryse

Member Services - (Snelle) groei en familiale opvolging

Adres

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

550 euro

VLAIO Voka samen voor sterk ondernemen

 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in de vorm van foto en/of film - dat nadien op Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar de genoemde verantwoordelijke tot uiterlijk 7 werkdagen voor de start van de opleiding. Bij laattijdig annuleren blijft het volledige bedrag verschuldigd. Je kan je wel laten vervangen door een collega die aan de doelgroep voldoet.


Dit Lab ondersteunt SDG 8. De 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties worden wereldwijd ingezet als doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. Ze vormen ook de basis van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO).

SDG 8

 

Meer info over het VCDO kan je hier terugvinden.


Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag