Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Lab: Een sterke onderneming vraagt om sterk leiderschap

Leiderschap is een verzamelnaam, een begrip waar iedereen een ander beeld bij heeft. Dat beeld is ontstaan doordat iedereen wel eens een leidinggevende heeft gehad, en elke leidinggevende een eigen manier van aanpakken heeft. Is er in jouw organisatie een heldere leiderschapsvisie?

Dat leiderschap veel meer moet zijn dan 'de baas zijn', begint steeds meer bedrijfsleiders en directieteams te dagen. Maar weet je ook dat leidinggevenden de grootste impact hebben op de mate waarin mensen graag, efficiënt en effectief kunnen werken? Dat werd al in tal van wetenschappelijk onderbouwde studies aangetoond. Als leidinggevenden in hun kracht staan, het juiste gedrag stellen en de juiste context helpen creëren waarin medewerkers zichzelf overstijgen, krijg je een multiplier effect

Het is belangrijk om als organisatie een helder beeld te hebben rond goed leiderschap. Een strategie met duidelijke waarden en normen, die wordt uitgedragen door heel de organisatie. Wat is jouw beeld van leiderschap en wie ben jij als leider? Wat is de leiderschapscultuur in jouw organisatie? Is er een heldere leiderschapsvisie?

Programma

Tijdens de sessies krijg je inzicht in:

 • Wat is leiderschap?
 • Via scan - zelfleiderschap
 • Zoom in op leiderschap op organisatieniveau
 • Maak de vertaalslag naar het team 

We vertrekken vanuit het Business Markers leiderschapsmodel met volgende hoekstenen:

 • Inspireren: visie geven - de weg tonen en motiveren om daar naartoe te gaan - zowel op team- als organisatieniveau
 • Enable: mentorschap & coaching, meer de mensgerelateerde 'zachte' vaardigheden - zowel op team- als organisatieniveau
 • Organiseren: duidelijkheid & structuur, het beheer van de taken, de projecten - zowel op team- als organisatieniveau 

De sessies worden begeleid en gestuurd zodat elke deelnemer met een persoonlijk actieplan naar huis kan en ‘jouw’ visie op leiderschap ook effectief uitgerold wordt in het bedrijf. Door het breder kader te schetsen zal je zelf aanvoelen waar je de accenten wil leggen en hoe je leiderschap wil inkleuren in jouw bedrijf. Dat zal je in staat stellen de juiste leidinggevenden te selecteren en ze vervolgens te ondersteunen om hun rol duurzaam op te nemen.

Sprekers

Stefan Lameire is een business leader met meer dan 20 jaar ervaring. Hij had leidinggevende en directiefuncties bij Unilever, de Vlaamse Mediamaatschappij en was CEO van de Belgische en Zwitserse business units van Clear Channel. Sinds 2020 ondersteunt Stefan verschillende bedrijven uit diverse sectoren op het vlak van strategie, commercial excellence en people & culture.

Stefan Lameire

Lucia Soetens is een enthousiaste business leader met 20 jaar ervaring in verschillende sectoren. Ze begon haar carrière bij Unilever, waar ze gedurende 11 jaar verschillende marketing- en salesjobs bekleedde. Bij Coca-Cola was ze verantwoordelijk voor Coke light en meerdere internationale projecten. Vervolgens leidde ze Côte d'Or naar verschillende successen in de Benelux.

Lucia Soetens

Kmo-portefeuille

Voor dit lab kan je ook gebruikmaken van de kmo-portefeuille. Jouw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 dagen na de eerste sessie via www.kmo-portefeuille.be. Indien je beroep doet op de kmo-portefeuille, dien je nog btw op de volledige opleidingskost te betalen. 

Benodigde informatie kmo-portefeuille 

 • Het registratienummer van Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen: DV.O104126 
 • Type dienstverlening: opleiding 
 • Datum opleiding: 5/03/2024 
 • Projectbedrag: € 1.300 voor leden, € 1.950 voor niet-leden 
 • Aantal opleidingsuren: 17,5 uren 
 • Thema: Bedrijfsstrategie

Contactpersoon

Sylvie Wybo

Adviseur HR & Arbeidsmarkt

Adres

Voka | Brugge (Bedrijvencampus O-Forty)
Kapellestraat 138
8020 Oostkamp

Wanneer

Prijs

 • Voka-leden: 1.300 euro
 • Niet-leden: 1.950 euro

Voorwaarden

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar de genoemde verantwoordelijke en dit uiterlijk tot 7 werkdagen voor aanvang van de opleiding. Bij laattijdige annulatie zal het volledige bedrag verschuldigd blijven. Je kan je wel laten vervangen door een collega die aan de doelgroep voldoet.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag