Skip to main content

Lab: Analytische boekhouding en kostprijscalculatie

Als ondernemer moet je van alle markten thuis zijn, maar dat is haast een onmogelijke opdracht. Met dit lab geven we je alvast de kans om je te verdiepen in de wereld van analytische boekhouding en kostprijscalculatie, en krijg je de handvatten aangereikt om hiermee succesvol van start te gaan.
 

Tijdens dit lab willen we vanuit verschillende inzichten en benaderingen jouw financieel beleid helpen optimaliseren. Je krijgt praktische inzichten en tips mee. Op het einde van het traject weet je wat analytische boekhouding en kostprijscalculatie inhouden, hoe je er concreet moet aan beginnen, hoe je dit kan monitoren en vooral: wat je eruit kan leren voor jouw onderneming.

Programma

Sessie 1
Tijdens de eerste sessie gaan we dieper in op de balans en resultatenrekening: Hoe lees je een balans en resutatenrekening en hoe interpreteer je de cijfertjes? Daarnaast bekijken we of er optimalisatiemogelijkheden zijn. We werken met de cijfers van elk deelnemend bedrijf.

Sessies 2 en 3
In deze sessies focussen we op de kostprijs en verdeelsleutels. We leggen ook de link naar het opzetten van een analytische boekhouding en gaan dieper in op budgettering. We werken aan de hand van voorbeelden, in een interactieve setting.

Sessie 4
In deze sessie passen we de opgebouwde theorie toe op een geïntegreerde case. 

Spreker

Bieke Mistiaen is kostprijs- en systeemanalist bij Axxi. Ze bouwde een ruime ervaring op in de materie en slaagt erin om ingewikkelde zaken op een rustige en begrijpbare manier uit te leggen.  

Voor wie?

Voor eigenaars-ondernemers of financieel verantwoordelijken die meer willen weten over het opzetten van een analytische boekhouding en die de finesses van kostprijscalculatie onder de knie willen krijgen. 
We polsen vooraf bij elke deelnemer naar het kennisniveau en de verwachtingen tijdens een intakegesprek.

Contactpersoon

Johan Van Gool

Member services/projectbegeleider finance

Wanneer

Prijs

Voka-leden: 1.100 euro
Niet-leden: 1.650 euro

kmo portefeuille

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in de vorm van foto en/of film - dat nadien op Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar de contactpersoon van deze opleiding, en dit tot 24 uur voor de start. Bij laattijdige annulatie blijft het volledige bedrag verschuldigd. Je kan je wel laten vervangen door een collega die aan de doelgroep voldoet. 

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag