Skip to main content

Lab - Aan de slag als extern adviseur

Dit lab bereidt je voor op je taak of versterkt je in je rol als extern adviseur in een raad van advies of bestuur. Dit traject is dus geschikt voor zowel kandidaat-adviseurs als voor professionals die al in een raad zetelen, maar zich hierin verder willen bekwamen.

In 3 boeiende sessies nemen we (kandidaat-)adviseurs mee door de belangrijkste thema’s en vaardigheden die binnen raden van advies of bestuur aan bod komen. Het programma focust enerzijds op een grondige inhoudelijke vorming en anderzijds op de concrete toepassing ervan.

De bedoeling van het traject is (kandidaat-)adviseurs meer achtergrond te geven en hun kennis te verdiepen. Op die manier kunnen ze volledig voorbereid hun rol als lid binnen een raad van advies of bestuur opnemen of deze verder versterken.

Aan het einde van het traject ontvangen de deelnemers een certificaat.

Ter info

Wie het Lab volgt, kan door ons gematcht worden met een ondernemer die op zoek is naar een extern adviseur voor in zijn/haar raad van advies of bestuur.

Sessie 1 | Raden van Advies/bestuur en Corporate Governance

In deze sessie bekijken we eerst aan de hand van enkele praktijkvoorbeelden wat deugdelijk bestuur betekent voor een organisatie en hoe de verhoudingen tussen de belanghebbenden in de onderneming een invloed kunnen hebben.
 
In het tweede deel van de sessie bespreken we de samenstelling, de werking en de meerwaarde van een raad van advies en het verschil met een raad van bestuur. We gaan kort in op de practica, maar focussen vooral op de rol van een externe adviseur of bestuurder, en de wijze waarop hieraan invulling moet worden gegeven. Wij proberen aan de hand van concrete praktijkgevallen met de deelnemers de juiste aanpak en ingesteldheid te bepalen om deze rol waar te nemen.

Trainer

Bernard Thysbaert (Deminor)

Sessie 2 | De rol van een raad van advies of bestuur in de strategiebepaling en -wijziging binnen een organisatie

In deze sessie hebben we het over strategie binnen een organisatie, en welke rol een raad van advies of bestuur hierin speelt. Op kritische momenten en bij belangrijke veranderingen binnen een organisatie kan een raad van advies of bestuur van groot belang zijn.

​​​​​​Trainer

Bruno Peelaers (Deloitte)

Sessie 3 | Communicatie en organisatie voor een optimale werking van een raad van advies of bestuur

In deze sessie gaan we in op technieken die je helpen om resultaten te boeken in een raad van advies of bestuur en deze ook op te volgen en te evalueren. We bekijken welke elementen bijdragen aan een effectieve werking en tappen daarbij uit principes van vergadertechnieken, time-management, verbindende communicatie, besluitvorming, diversiteit en conflicthantering. We gaan actief aan de slag, via een simulatie van een raad van advies met de groep.

Trainer

Filip Fiers (Coaching Partners International)

Sessie 4 | Community Event

25/11/2021 - vanaf 17.30 uur

We sluiten het traject af met een netwerkevent waarop we kennis en ervaring delen. We nodigen hiervoor zowel adviseurs als ondernemers uit die met een raad van advies of bestuur werken.

We verwelkomen ook een expert in een actueel en relevant topic op dat moment, om jullie verder te inspireren.

Interesse om het Lab te volgen? Vul jouw gegevens in en wij contacteren je zo snel mogelijk!

Meer info via https://www.voka.be/privacy

Contactpersoon

Anke Cosijns

Groeitrajecten

Adres

Voka Oost-Vlaanderen
Lammerstraat 18
9000 Gent

Wanneer

Prijs

  € 550

Inbegrepen:

  • Lab
  • Mogelijke matchmaking
  • Lidmaatschap community

 Voor deze activiteit kan u kmo-portefeuille aanvragen, indien u hiervoor in aanmerking komt. Ons registratienummer is DV.O105301. Registreer u nu op www.kmo-portefeuille.be

kmo-portefeuille

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
BovaEnviro+
G4S
Soundfield
Jobat