Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Laadinfrastructuur voor elektrische bedrijfsvoertuigen

  • Online

Gratis infosessie

De elektrische wagen en de bijhorende laadinfrastructuren zijn voor velen nog onbekend terrein. Desondanks is de overgang naar elektrificatie volop bezig en vraagt het de nodige kennis om op een concrete manier je wagenpark te verduurzamen. Kortom, het momentum is voorbij. 

 

 

Gezien de vele vragen die Voka ontvangt over dit thema, is het broodnodig om geïnteresseerden gericht informatie aan te bieden. Daarom organiseren we een inspiratiesessie rond elektrische wagens en meer bepaald de laadinfrastructuur. Schrijf je nu in en ontdek alles wat je moet weten over de verschillende soorten laadsystemen, snelladers, oplaadpunten, beschikbaarheid van het net, huidige tarieven, ... en nog veel meer. 

Programma

Tegen 2030 wordt verwacht dat er ongeveer een miljoen elektrische wagens in gebruik zijn. Reken daarbij dat in 2026 alle leasewagens verplicht emissievrij moeten zijn en je weet dat je als onderneming niet omheen de verduurzaming van je bedrijfsvloot kan. Ook Voka trekt resoluut de kaart van duurzame mobiliteit en wil anderen stimuleren om hetzelfde te doen. We beseffen echter we dat deze ontwikkeling naast kansen ook zorgen en vragen met zich meebrengt.

  • Hoe vlot laadt zo'n elektrische wagen op?
  • Zullen er genoeg laadpalen beschikbaar zijn?
  • Hoe pak je de installatie van laadinfrastructuur aan, zowel in jouw onderneming als bij jouw werknemers thuis?
  • Wat met het elektriciteitsnet en de rol van energieleveranciers?
  • ...

Tijdens deze inspiratiesessie laten we drie ervaringsdeskundigen aan het woord over bovenstaande kwesties en wordt ook tijd voorzien om andere vragen rond dit thema te beantwoorden. Wil je met je onderneming verduurzamen of wil je op een snelle manier extra informatie vergaren over slimme laadinfrastructuren? Maak dan zeker gebruik van deze gelegenheid en schrijf je in.

In de toekomst organiseert Voka gelijkaardige sessies waarbij we andere facetten van vergroening behandelen en dieper ingaan op laadinfrastructuren. 

Sprekers

  • William Stinissen, Technical Advisor bij Volta, geeft een algemene introductie over laadinfrastructuren en gaat dieper in op enkele technische (omvormers, brandrisico) en administratieve (wetgeving) aspecten.
  • Anne Delanote, Expert Sustainable Mobility bij Fluvius, bespreekt de draagkracht van het elektriciteitsnetwerk en hoe je het met oog op de toekomst dit kan versterken. Daarnaast behandelt ze ook load balancing (slim en gespreid laden).
  • Bart Massin, CEO bij Stroohm, verstrekt praktische informatie aan de hand van best practices die hij toepast binnen zijn eigen bedrijf. Daarnaast wil hij klaarheid scheppen over elektrische wagens en eventuele vooroordelen hierover ontkrachten. 

Daarnaast wordt er voldoende tijd voorzien om vragen te stellen aan de sprekers. 

Logo's

Contactpersonen

Karel Janssens

Projectbegeleider Duurzaam Ondernemen

Wim Pannecoucke

Adviseur Belangenbehartiging regio West-Brabant - Werkvennootschap, Deskundige Mobiliteit

Wanneer

Prijs

Gratis

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

Proximus