Skip to main content
Map

Kmo-management voor de rechterhand van de zaakvoerder

Het lerend netwerk kmo-management voor de rechterhand van de zaakvoerder bestaat uit boeiende en praktijkgerichte sessie waarbij de verschillende domeinen van de onderneming aan bod komen.

Specifieke thema’s uit de bedrijfsvoering worden vanuit de praktijk theoretische besproken. Dat gekoppeld met het uitwisselen van ervaringen binnen de groep, geeft je een leerrijke en verfrissende kijk op de zaken.

Stijn De Clercq, Aldia

Je bent het eerste aanspreekpunt van de zaakvoerder. Daar waar de zaakvoerder het heeft over het wat en waarom, denk jij aan hoe en wanneer. Je geniet veel gedelegeerde macht. Snel en efficiënt het hoofd bieden aan diverse problemen over de verschillende bedrijfsdomeinen heen, is voor jou dagelijkse kost. Je hebt dan ook heel wat boeiende en diverse uitdagingen, maar zoekt daarom ook soms naar een klankbord.
Je speelt een belangrijke rol in de verdere professionalisering van het bedrijf en het behalen van organisatiedoelen. Hoe vertaal je de bedrijfsstrategie in operationele doelstellingen? Hoe zet je een succesvol project op? Op welke manier doe je aan projectopvolging? Definieer je KPI's? Welke zijn relevant? Hoe werk je met jouw team samen? 
Gedurende zes sessies worden ervaringen en boeiende cases uitgewisseld onder de deelnemers. Geen complexe managementterminologieën wel individuele vragen vormen de basis voor het programma.
 

Programma

30 september 2019: Bedrijfsstrategie 

o    Kennismaking 
o    Jouw rol binnen het bedrijf 
o    Inzicht in de bedrijfscultuur van de organisatie waarvoor je werkt
o    Strategisch plan


28 oktober 2019: Finance 

o    Financieel plan 
o    Balanslezen 
o    Resultatenrekening 
o    Toepassing op de jaarrekening van de organisatie waarvoor je werkt

25 november 2019: Lean operations

o    Operationeel plan: van strategie tot actieplan per functioneel domein
o    Operationele taken vs. projecttaken
o    Projectmanagement 
o    Handige templates

17 december 2019: Werken met KPI's 

o    Organisatie doelstellingen definiëren, meten en opvolgen
o    Welke KPI's volg je op?
o    Valkuilen

21 januari 2020: Leiderschap 

o    Motiverend leidinggeven 
o    Omgaan met langdurige ziekte en absenteïsme
o    2-in-1: Leidinggevende en collega
 

Je komt terecht in een groep van mensen die dagdagelijks met dezelfde vragen en problemen geconfronteerd worden. In deze opleiding reiken zowel jouw collega’s als de lesgever je tools aan die een antwoord kunnen bieden op die vragen. Verwacht vooral geen standaardantwoorden maar na de discussie en het besproken theoretisch kader kan je wel aan slag.

Koen Cocquyt, KLIMA+

Trainer

Fanny Verhauwaert is een dynamische professional die haar doorzettingsvermogen en gezond verstand in de juiste dosis combineert. Als voormalig bedrijfsleidster in internationale bedrijven, bouwde ze heel wat ervaring op in veranderingsmanagement, proces- en projectmanagement. Vandaag is ze zaakvoerder van Tripiedo en begeleidt ze familiebedrijven in hun groei- en overdrachtstrajecten.

Ik ervaarde Fanny als een uitstekende mentor. Ze is kordaat en concreet maar ook lief en sociaal. Ze luistert naar de input van de leden van het netwerk, versterkt en zwakt af waar nodig. Vanuit haar praktische ervaring met bedrijfsleiders kent ze als geen ander de uitdagingen waar zij en wij voor staan. Ze wist het beste in onszelf naar boven te halen. En daar werden we stuk voor stuk beter van.

Joost Vandendriessche, Du Caju Printing

Meer info?

Anja De Clercq via anja.declercq@voka.be

Partners

VLAIO

Contactpersoon

Anja De Clercq

Relatiebeheerder - Coördinator Opleidingen

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant (kantoor Vilvoorde)
Medialaan 26
1800 Vilvoorde

Wanneer

Prijs

Voka-leden: € 550
Niet-leden: € 715
(excl. btw)

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Schrijf je in via de oranje inschrijfknop of via mail naar inschrijvingen.vb@voka.be

Opgelet! 
Wegens de vakantieperiode zal jouw aanvraag tot inschrijven verwerkt worden na 13 augustus. Je krijgt na die datum een officiële bevestiging van jouw inschrijving.

Proximus