Skip to main content
Map

Kick-off Start2Export2 Singapore & Maleisië

 • Online

Ontdek de mogelijkheden en opportuniteiten van Maleisië en Singapore.

Wil je je eerste stappen zetten in Singapore en Maleisië, en samen met andere ondernemers deze interessante markten ontdekken? Neem dan zeker deel aan het begeleidingstraject ‘Start2Export2 Singapore & Maleisië’, dat Voka samen met Flanders Investment & Trade (FIT) organiseert.

Waarom Singapore en Maleisië?

Maleisië is een van de meest aantrekkelijke groeimarkten in Zuidoost-Azië. Door de strategische ligging staat het land ook wel bekend als de toegangspoort tot de 650 miljoen inwoners in de ASEAN-regio. Opportuniteiten liggen vooral voor het rapen in volgende sectoren: logistiek & transport, voeding en dranken, groene technologie, ICT, gezondheidzorg & medische sector. Meer info vind je hier.

Ook Singapore heeft een gunstige geografische ligging, en beschikt over prima infrastructuur en een gunstig ondernemersklimaat. In enkele decennia is het land uitgegroeid tot één van de rijkste landen ter wereld. Singapore is een bloeiende handels-, productie- en financiële hub met veel potentieel voor onze ondernemers. Opportuniteiten zijn er vooral in volgende sectoren: voeding, milieutechnologie en duurzame ontwikkeling, afval, energie, chemie, financiën, life sciences, logistiek & transport. Meer info vind je hier.

Tijdens dit webinar krijg je van Thomas Bernthaler (FIT Kuala Lumpur) en Nathalie Surmont (FIT Singapore) informatie over zakendoen naar deze exportbestemmingen. Daarnaast zal Dirk Van Steerteghem, afdelingshoofd Internationale Handel bij FIT, het Start2Export-traject toelichten. Na deze online infosessie kan je je inschrijven voor het volledige traject.

sprekers

 

Verloop traject

Het traject bestaat uit 4 onderdelen:

 1. Intakegesprek (mei en juni)
  Wie zich inschrijft voor de 'Start2Export'-missie, zal een intakegesprek doorlopen met FIT. Dit intakegesprek zal de basis vormen voor het op maat gemaakte, individuele afsprakenprogramma per bedrijf.
 2. Workshop (16 september 2021 | 09.00 - 14.00 u)*
  Tijdens deze workshop stomen we je klaar voor de missie naar Singapore en Maleisië, waarbij we jou tips en tricks geven die van je zakenreis een succesverhaal helpen maken.
 3. Groepszakenreis (26 september t.e.m. 1 oktober 2021)
  Voor de groepszakenreis krijg je een op maat uitgewerkt en individueel afsprakenprogramma. Uiteraard worden er ook samenkomstmomenten gepland met de andere deelnemers.
 4. Evaluatiemoment (Januari/februari 2022)

*Voka volgt de situatie m.b.t. corona op de voet en past zich steeds aan de meest actuele maatregelen aan. Afhankelijk van hoe de situatie verder evolueert, zal beslist worden of de workshop fysiek of digitaal zal plaatsvinden. Hou onze website in de gaten voor verdere updates.

Let op: via deze pagina schrijf je je enkel in voor de online kick-off op 28 april. Na de kick-off zullen de inschrijvingen voor het traject 'Start2Export2 Singapore & Maleisië' worden geopend.

 

FIT

Wanneer

Prijs

Kick-off: gratis (inschrijven verplicht)

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Proximus