Skip to main content

Kennissessie 'Smart healthy cities'

Een gezonde stad draagt bij aan de aantrekkelijkheid en leefbaarheid van de moderne stedelijke omgeving. Het is een troef voor zowel bewoners als voor toeristen en pendelaars. Dat besef groeit bij meer en meer wereldsteden; vaak in eerste instantie vanuit een mobiliteitsinsteek. Echter, digitale technologieën (IoT en open data bijvoorbeeld) bieden ook een hefboom om in te zetten op mentaal en fysiek gezonde bewoners in steden. Tal van Europese steden hebben daar een expliciete doelstelling van gemaakt. Amsterdam bijvoorbeeld, maar ook Birmingham en anderen. Ook Antwerpen lanceerde in 2016 de ambitie tot connected city.

Wat is een smart healthy city? Hoe doen steden die daarrond werken dat? Hoe zien we buurten ontwikkelen? Welke technologische implicaties vraagt dit en zijn er reeds good practices? Hoe verhoudt zich dit tot big data? Hoe ver staan ze? Welke nuttige gegevens of resultaten kunnen smart cities voorzien, voor bijvoorbeeld ondernemers en zorgverstrekkers?

Tijdens onze laatste kennissessie van 2017 focussen we op de randvoorwaarden van een smart healthy city, brengen we best practices voor het voetlicht en gaan we na welke kansen smart cities bieden aan (zorg)ondernemingen en andere stakeholders.

Programma

17u30 Ontvangst met broodjesbuffetKennisssessies

18u00 Welkom en inleiding - Bart De Wever, (Stad Antwerpen) - tbc

18u15 Smart cities: hoe technologie onze steden gezond houdt en slimmer maakt - An Jacobs (imec)

19u00 Vicinia: over hoe buurten hun capaciteiten kunnen versterken - Luc Galoppin (vzw Vicinia)

19u15 Rol van een financiële instelling in het smart cities-verhaal - Steven Benoit (Belfius Bank & Verzekeringen)

19u30 Blik op de stad Amsterdam en hun preventieprogramma - Frans Anton Vermast (Smart City Amsterdam)

19u45 Vragenronde en debat

20u00 Slotwoord Rudy Mattheus (Voka Health Community)

20u15 Netwerkreceptie

Adres

Belfius Bank & Verzekeringen
Grotesteenweg 454
2600 Berchem

Wanneer

Prijs

Prijzen excl. btw – Betalen doet u na ontvangst van onze factuur die u zal worden toegestuurd na afloop van het event. Indien een PO-nummer vermeld dient te worden op de factuur, dan, vragen we u dit vóór aanvang van het event te bezorgen.

Patiëntenorganisaties lid van Voka Health Community kunnen gratis deelnemen aan het congres. Let wel, er wordt een no-show-fee van 65€ gehanteerd bij het niet tijdig annuleren van de deelname.

Voorwaarden

De deelnameprijs blijft volledig verschuldigd tenzij de annulatie ons schriftelijk bereikt uiterlijk op maandag 27 november 2017. Een vervanger mag steeds uw plaats innemen.

Imu Salesforce
IMU Multiburo