Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Opleiding

Kennisborging en kennisdeling

Human Resources

Kennisdeling en kennisborging tussen medewerkers is cruciaal. Maak kennis met strategieën om expertise te bewaren en door te geven.

Als ervaren medewerkers overstappen naar een andere werkgever of met pensioen gaan, kan dit een grote impact hebben op de continuïteit en het succes van je organisatie. 
Kennisdeling en kennisborging zijn cruciaal om de zaak draaiende te houden. Met elke werknemer die vertrekt, vertrekt er cruciale kennis. Bovendien verandert kennis razendsnel! 

Hoe weet jij, wie wat weet? Wil jij die waardevolle kennis veiligstellen? Dan is het van belang om een strategische aanpak rond kennisborging te hebben. Bovendien bevindt ‘kennis’ zich in alle lagen van een organisatie. Met oog op het verzekeren van continuous improvement binnen organisaties is kennisoverdracht- en deling tussen medewerkers dus cruciaal. 

Els Minner, founder van Room Without a Roof en De Opleidingscoach inspireert je tijdens deze sessie vanuit verschillende invalshoeken: 

  • Het opmaken van je strategie: kennisborging- en deling als essentieel onderdeel van o.a. talentmanagement
  • Het inrichten van de werkplek als leerplek, zodat kennisborging en -deling een vast onderdeel vormen van je bedrijfsprocessen 
  • Het inzetten op de juiste mindset. Wat je nodig hebt om van een kennis = macht cultuur naar een echte leercultuur te evolueren 

Kortom: met de vergrijzing als reële uitdaging, leer je strategieën om expertise te bewaren en door te geven aan toekomstige generaties. 
Je gaat naar huis met inspiratie en een aantal handvaten die je op weg helpen om verder aan de slag te gaan met strategische kennisborging – en deling binnen jouw eigen organisatie.

Doelgroep

HR managers, HR professionals, HR Business Partners

Expert

Els Minner, founder van Room Without a Roof en De Opleidingscoach


 

Contactpersoon

Els Delaere

Arbeidsmarkt - Duurzaam Ondernemen

Adres

Voka Box
Lammerstraat 18
9000 Gent

Wanneer

Prijs

Voka-leden: 235 euro (excl. btw)

Niet-leden: op aanvraag

Nog geen lid?

Neem contact op met welkom@voka.be voor info over onze vele ledenvoordelen.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Voor deze activiteit kan je kmo-portefeuille aanvragen, indien jouw bedrijf hiervoor in aanmerking komt. Ons registratienummer is DV.O105301. Kies het thema 'personeelsmanagement', 3,5 opleidingsuren.

btw classes