Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Internationale prijszetting

Zijn jouw prijzen aangepast aan de internationale markt? Als jij je product internationaal verkoopt, weet je dat de prijszetting een moeilijke oefening is. Tijd dus om het strategisch aan te pakken.

Voor internationale verkoop moet je met honderd-en-één dingen rekening houden. Hoe werkt de buitenlandse markt? Welke prijs zijn je klanten bereid te betalen? Welke onderhandelingsmogelijkheden zijn er? Wat met valutaschommelingen? En welke impact hebben belastingen op je verkoopprijs? 

Je internationale prijszetting is een complexe puzzel die je doordacht moet leggen. In deze tweedelige opleiding krijg je het nodige inzicht voor een slimme aanpak. Samen met onze experten werk je aan een gedifferentieerd prijsbeleid voor de verschillende markten waar jouw onderneming actief is. Je krijgt verschillende technieken voor prijszetting mee, leert welke strategie voor jou het beste werkt, en ontdekt hoe je effectief kan onderhandelen in het buitenland. 

4 maart | 09.30 uur tot 16.00 uur | Prijszetting

Voor het eerste deel van de opleiding dompelen we je de hele dag onder in internationale prijszetting. Peter Forceville (Paretus) is expert is B2B-marktstrategieën en geeft aan verschillende universiteiten gastcolleges rond prijsbeleid.  Met meer dan 20 jaar expertise brengt hij de volgende topics:

  • Concrete internationale case: dient als voorbeeld voor de hele sessie
  • De verschillende vormen van prijszetting en wanneer ze te gebruiken
  • Een gedifferentieerd prijsbeleid
  • Pricing in internationale context
  • Het psychologische luik van pricing
  • Kwaliteit een gegeven, service inbegrepen?
  • Tips & tricks

Heb je al concrete vragen? Stuur ze ten laatste op 26 februari in via laurence.menten@voka.be. Peter neemt ze graag op tijdens de sessie.

22 maart | 09.30 uur tot 12.30 uur | Onderhandelen

Nu je jouw internationale prijs hebt bepaald, hoe ga je deze dan juist onderhandelen? Deel twee focust op onderhandelingstechnieken voor je internationale business. Met humor, veel interactie en concrete praktijkcases worden alle onderhandelingsfundamenten op een rij gezet. Resultaten boeken met een win-win-gevoel voor alle partijen, dat is de doelstelling na deze opleiding. Walter Gijs (Sparring) is coach en trainer in onderhandeltechnieken. Hij deelt zijn geheimen voor sterke onderhandelingstechnieken.

Voor wie?

Exportmanagers, commercieel verantwoordelijken, internationale salesmanagers, eigenaars en zaakvoerders die hun internationale prijszetting willen optimaliseren.

Toegankelijkheid

Heb je nood aan specifieke assistentie of kunnen we dit event toegankelijker voor je maken? Stuur je opmerking mee in bij je inschrijving en we bekijken in samenspraak de mogelijkheden.

Contactpersoon

Fatim Ramadane

adviseur internationale netwerken

Adres

Kantoor Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

Leden: €750 (excl. 21% btw)
Niet-leden: €900 (excl. 21% btw)

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Annulatie
Annuleren kan enkel schriftelijk tot en met 26 februari 2024. Nadien blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. Een ingeschreven deelnemer mag zich wel door een andere persoon laten vervangen. De Kamer behoudt zich het recht om de opleiding te annuleren indien, ondanks alle inspanningen, de omstandigheden ons ertoe dwingen. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort.

Kmo-portefeuille
Recupereer een deel van je opleidingskosten via de kmo-portefeuille. De aanvraag moet ten laatste twee weken na de start van de opleiding gebeuren op Kmo-portefeuille | VLAIO. Indien je beroep doet op de kmo-portefeuille, dien je nog btw op de volledige opleidingskost te betalen.

Benodigde informatie kmo-portefeuille
Het registratienummer van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland: DV.O104083.
Type dienstverlening: opleiding
Datum inschrijving: 4 maart 2024
Projectbedrag: €750 lid, €900 niet-lid
Aantal opleidingsuren: 9
Thema: internationalisering

Privacy
Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Welt_6stappenplan
Banner belgian coast hotels maart