Skip to main content
inspiratieontbijt

Inspiratieontbijt: Jonathan Berte

Word tijdens het ochtendgloren op 8 september ondergedompeld in de leefwereld van Jonathan Berte, CEO van Robovision. Start de werkdag met een heerlijk ontbijt. Doe nieuwe ideeën op en laat je inspireren door 'out of the (cornflakes-)box' te denken!

Artificiële intelligentie is een begrip dat vandaag te pas en te onpas wordt gebruikt. Het Gentse Robovision maakt een duidelijke afbakening en verdiept zich in het ‘deep learning’-principe(*). Of: hoe je dankzij beelden machines zelf kunt laten leren. Robovision vormt het softwareplatform voor AI-toepassingen, en meer specifiek voor geavanceerde beeldherkenning en robotica. Hun bekendste toepassing tot nu toe is de steksteekmachines, voor het aanplanten van jonge plantjes.

CEO en medeoprichter Jonathan Berte kijkt met zijn kinderen graag naar sciencefictionfilms, want zo kan hij uitleggen “wat papa doet”. Aan de ‘grote mensen’ legt hij het uit aan de hand van zijn “deep learning will change the world”-pitch. Want Berte wil in de eerste plaats AI democratiseren. Ook niet-experts moeten hun graantje kunnen meepikken in de AI-revolutie, die nu toch al enige tijd speelt – en zeker nog enige tijd zal spelen. Zo werkt Berte (ook nog) aan een AI-winkel – naar het voorbeeld van de mobiele appstore – maar dan voor data en modellen voor software met AI.

Programma

07u45: Ontvangst met luxeontbijt
08u05: Welkomstwoord Johann Leten,
              gedelegeerd bestuurder
              Voka - Kamer van Koophandel Limburg
08u10: Uiteenzetting Jonathan Berte, 
              CEO Robovision
09u10: Vragenronde
09u40: Slotwoord Karin Van De Velde, 
              voorzitter 
              Voka - Kamer van Koophandel Limburg
10u00: Einde

(*) Bij deep learning wordt er beroep gedaan op neurale netwerken, zodat computers een ‘brein’ krijgen. De computer zal zichzelf bijsturen. Aan de hand van aangeleverde (menselijke) labels gaat de computer de kennis op een ‘menselijke’ manier veralgemenen – zoals het herkennen van een specifieke (planten)soort – en dit zonder een specifieke redenering die voorgeprogrammeerd wordt door mensen. Met genoeg trainingsdata kan een computer zichzelf trainen om beter en beter te worden in een specifieke taak.
Anders gezegd: deep learning is een architectuur die uit meerdere lagen bestaat. Elk niveau leert zijn invoergegevens te transformeren in een abstracte weergave, om zo tot de gewenste uitvoer te komen. Bij beeldherkenning zal de computer een afbeelding als input beleven. Voor de computer is dat niet meer dan een matrix van pixels: in een eerste laag randen herkennen; in een tweede laag worden de randen tot vormen vertaald; in de derde laag krijgen de vormen een code; en in de vierde laag herkent de computer een specifiek object in de afbeelding.

Jaarabonnement

Interesse in alle 4 de inpiratieontbijten? Dan is het abonnementsformule iets voor jou!

Profiteer van het voordeeltarief via ons jaarabonnement. Maak dankzij deze formule gebruik van de KMO-portefeuille en bespaar een aanzienlijk deel op je deelnameprijs. Deelnemen kan per bedrijf, zodat je in de mogelijkheid bent zelf de expert ter zake per inspiratieontbijt af te vaardigen. Inschrijven voor het jaarabonnement kan tot en met 7 september 2020.

> Meer info

Partners

Ethias

Contactpersoon

Valerie Vanherle

Coördinator marketing & communicatie

Adres

Huis van de Limburgse Ondernemer
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 75,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 95,00 excl. btw

> ontdek hier het jaarprogramma

ai

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk (per e-mail) gebeuren. Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Wij houden rekening met deze preventiemaatregelen

  • Wij houden 1,5 meter afstand van elkaar en respecteren de social distancing, zowel binnen als buiten.
  • Indien er geen 1,5 m afstand kan gegarandeerd worden vragen wij je om je mondmasker te dragen (bijvoorbeeld tijdens de koffiepauze, bij het binnenkomen en het verlaten van de vergaderzaal, wanneer je naar het toilet gaat,…).
  • Zalen en lokalen worden verlucht, materiaal wordt consequent gedesinfecteerd
  • In ons gebouw geldt een looprichting die aangegeven is op de vloer, gelieve deze te respecteren.
  • Handgels staan ter beschikking in elke zaal en in de hal.

We volgen de situatie op de voet en houden ingeschreven deelnemers op de hoogte rond eventueel extra maatregelen of wijzigingen.

VDAB
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
alk
Logo JAM
Ethias
Trixxo