Skip to main content
Voka Netwerking

Inspiratie-event Diversiteit & Inclusie

In het kader van Voka-traject Welt, een programma voor bedrijven die een inclusieve werkomgeving willen uitbouwen, kan je aansluiten op de slotsessie en je laten inspireren met nieuwe HR-inzichten. 

Programma

Waar en wanneer?

Vrijdag 16 december 2022 (van 9.00 tot 12.30 uur)

Programma

  • Keynote door Youssef Kobo, founder ‘a seat at the table’: divers talent binnentrekken in je organisatie!
  • Inspirerende verhalen van bedrijf BASF en hun ambassadeur van InGent 
  • Panelgesprek met Welt-deelnemers
  • Inclusieve intermezzo’s door House of Lux
  • Feestelijke receptie met uitreiking van je Welt-certificaat (na evaluatie) 

Programma

Youssef Kobo

In februari 2023 verschijnt zijn boek: Hoe divers talent aantrekken - Meer diversiteit werkt ook in jouw organisatie.

Youssef Kobo, oprichter van A Seat At The Table, wil met dit boek de politieke- en bedrijfswereld niet enkel wakker schudden, maar vooral een reeks duidelijke handvaten bieden om meer diversiteit te brengen in hun teams.

Vanuit zijn eigen verhaal als derde generatie allochtoon die erin slaagde om door te dringen tot de hoogste kringen in de politieke- en bedrijfswereld, toont de auteur hoe we de brug kunnen slaan.

Youssef Kobo

Getuigenis BASF & Ambassadeur van IN-Gent, Abdu

Eén van de getuigenissen in het boek komt van BASF. Daar is Abdu (ambassadeur van IN-Gent) vandaag tewerkgesteld is als procesingenieur. 

Ambassadeurs brengen unieke getuigenissen over hun persoonlijke schoolloopbaan, (taal)opleiding en werkervaring. Door ontplooiing en persoonlijkheid grepen ze de kans om een gekwalificeerde opleiding te behalen of een job uit te oefenen die past bij hun competenties. De verhalen onthullen de ingrediënten, nodig voor ‘het recept tot succes’. Ontdek de initiatieven van ambassadeurs van IN-Gent.

Ambassadeurs InGent - BASF

Panelgesprek met Welt-deelnemers

We sluiten het Welt-jaar af met drie fantastische sprekers die dieper ingaan op hoe ze inzetten op duurzaam loopbaanbeleid en werkbaar werk. Want Welt zet in op een toekomstgericht HR-beleid om te groeien naar innovatieve, wendbare organisaties. Via analyse, expertise en ervaringsuitwisseling zijn we het afgelopen jaar aan de slag gegaan om optimale duurzame loopbanen te creëren en te faciliteren binnen hun onderneming. Het thema inclusie staat er hoog op de HR-agenda!  Ze geven je tips om (nog) verder te groeien tot een wendbare, toegankelijke en werkbare organisatie.

Benieuwd welke bedrijven aan het woord komen op 16 december 2022? De namen worden weldra bekend gemaakt. 

Panelgesprek met Welt deelnemers

House of Lux

Het dragcollectief House of Lux voorziet 3 intermezzo's doorheen het inhoudelijke programma.
Bekijk de Facebook en Instragram pagina van House of Lux. Diversiteit en inclusie een onderdeel van het event? Absoluut.

House of Lux

Contactpersoon

Helena Vancampenhout

Arbeidsmarkt - Innovatie

Adres

Voka Box
Lammerstraat 18
9000 Gent

Wanneer

Prijs

Gratis na inschrijving

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.