Skip to main content
Map

InsiderTrip Marokko met Daniël Termont

Internationaal Ondernemen

Begin oktober verkent Voka het zakenklimaat van Marokko in het zog van Voka-legende Daniël Termont. Als ereconsul behartigt hij er de belangen van Belgische bedrijven en opent hij deuren in industriële, administratieve en politieke middens. Hij gidst je door zijn lokale netwerk en neemt je mee naar bijzondere economische, culturele en gastronomische plekken in Casablanca, Tanger en Rabat. Een InsiderTrip die je onderdompelt in een smeltkroes van nuttige contacten, interessante sprekers en boeiende locaties. 

Geniet tot 4 september van een vroegboek-korting van 10%. 

Banner Marokko

Verken Marokko met Voka-legende en gewezen burgemeester van Gent Daniël Termont. Hij stelt als ereconsul zijn lokale netwerk ter beschikking en neemt je mee naar bijzondere economische, culturele en gastronomische plekken. 

Een InsiderTrip die je laat kennismaken met de marktkansen van Marokko en die je onderdompelt in in een smeltkroes van geuren, kleuren, nuttige contacten, interessante sprekers en boeiende locaties.

Een InsiderTrip: hoe, wat?

Sinds 2016 gaan we jaarlijks op Techtrip met een aantal Oost-Vlaamse ondernemers. Daar plaatsen we de InsiderTrip nu als gloednieuw concept naast. Dit is het concept:

 • Een reis met van een aantal dagen met een Voka Legende (een speciale erkenning die Voka Oost-Vlaanderen jaarlijks uitreikt aan mensen die een belangrijke maatschappelijke bijdrage hebben geleverd)
 • Een exclusief netwerk van de Voka Legende en de deelnemers waar je gebruik van kan maken 
 • Een inspirerend programma met interessante contacten, sprekers en bezoeken aan bijzondere plaatsen die niet toegankelijk zijn voor een groot publiek
 • Een mix van economische, culturele en gastronomische verwennerij

Wat staat er op het programma?

Op zondag 8 oktober reizen we naar Marokko. We keren huiswaarts op vrijdag 13 oktober. 

 • Casablanca, ondernemende stad | 1,5 dag

  Speeddating met lokale ondernemers i.s.m. de CGEM (Algemeen Verbond van de Marokkaanse ondernemingen). We plannen ook een kennismaking met een lokaal bedrijf.

  We ontdekken de stad, waaronder de overweldigende moskee van Hassan II. Uiteraard gaan we ook langs bij het Rick’s Café, met link naar de film Casablanca.
   
 • Rabat, het administratief, politiek en diplomatiek centrum van Marokko | 2 dagen

  We brengen je in contact met een aantal interessante openbare instellingen en overheidsinstanties die ons laten kennismaken met de opportuniteiten die Marokko te bieden heeft en/of kunnen faciliteren in administratieve procedures bij het opstarten van projecten in Marokko.

  Verder staat een bezoek aan de lokale productie eenheid van Alsico (Cindico) (bedrijfskledij in Ronse met 2.400 medewerkers) op het programma. Bernard Siau licht ons hun delocalisatiestrategie toe. 

  De stad heeft een mooi historisch verleden. We ontdekken de koninklijke tuinen, de Tourga wijk, het mausoleum van Mohammed V, de Chellah Necropolis, het museum van moderne kunst maar ook de Besix-toren en het nieuwe Grand Theater van Rabat, een architecturaal hoogstandje van Zahah Hadid.

  Aan jou de keuze om je eigen accent te leggen op het zakelijke of het culturele programma.
   
 • Tanger, de toegangspoort tot Afrika | 1,5 dag

  Dankzij een ambitieus en strategisch plan in de haven, is dit de aantrekkelijkste investeringsregio in Afrika. We ontdekken de ondernemende vibe die hier leeft met een bezoek aan de haven en de industriezone waar veel internationale bedrijven gevestigd zijn. Een mooie afsluitende activiteit staat op het programma. 

Kaart

Daniël Termont begeleidt ons in Marroko

Tijdens deze editie laat Voka-legende Daniel Termont ons kennismaken met Marokko. Sinds 2021 is hij ereconsul van het land en wil in deze rol vooral de economische samenwerking tussen Belgische bedrijven en Marokko bevorderen. De meest geplaatste gids om ons te introduceren.

Reisleider Daniël

Waarom meereizen?

Tijdens deze reis ontdek je zowel het culturele als het zakelijke Marokko. We openen deuren naar de diplomatieke wereld evenals naar handelsopportuniteiten. We ontdekken samen het netwerk van lokale en Belgische ondernemers. 

Marokko is een land in volle expansie en voor bedrijven uit diverse sectoren een ideale opportuniteit. Landbouw, voeding, textiel, koeltechnieken, havenbeheer, opslag en transport van aardgas, windenergie, waterzuivering en recycling. Het zijn maar enkele voorbeelden. Bovendien zet het land ook actief in op duurzaamheid en is het op zoek naar bedrijven die hier in kunnen faciliteren.

Interesse om mee te gaan, maar wil je nog wat meer details over het programma? Laat hier je gegevens na en we contacteren je zo snel mogelijk!

Meer info via https://www.voka.be/privacy
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Contactpersonen

Christel Jacobs

Manager Events & Netwerking

Christel Geltmeyer

Directeur regio Dendermonde & Meetjesland - HR-Manager

Wanneer

Prijs

Geniet tot 4 september van een vroegboek-korting van 10% op de hieronder beschreven tarieven. 

Voka-leden:
4.950 euro p.p. (excl. btw) op basis van een single kamer
4.450 euro p.p. (excl. btw) op basis van een tweepersoonskamer

Niet-leden:
6.950 euro p.p. (excl. btw) op basis van een single kamer
Tweepersoonskamer op aanvraag

Neem contact op met welkom@voka.be voor info over onze vele ledenvoordelen.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Film Fest Gent 2023