Skip to main content

Infosessie: Succesvol inzetten op slimme producten & IoT

  • Online

Waarom zou je als bedrijf inzetten op slimme producten en Internet of Things? En hoe pak je dat dan aan? Met deze online infosessie brengen we je op snelheid! 

We zijn allemaal dagelijks omringd door digitale technologie. Zowel als consument als in een professionele context verwachten we van digitale technologie een optimale ervaring: producten moeten qua mogelijkheden naadloos bij elkaar aansluiten en het draait steeds vaker om het resultaat, niet om het product zelf. Zo kopen we niet langer dvd's omdat we vanop onze smart-tv series kunnen streamen.

Wie gisteren nog geen vragen kreeg van klanten naar slimme geconnecteerde oplossingen, krijgt ze morgen allicht wel. Technologische innovatie van producten kan een manier zijn om concurrenten een stap voor te blijven. Maar dan moet ze wel steunen op een duidelijke en onderbouwde visie. Die visie hoeft niet noodzakelijk te leiden tot de ontwikkeling van smart products. Je moet je als bedrijf wel tijdig afvragen wat smart products voor je business en klanten kunnen betekenen.

In deze online infosessie zetten we je alvast op de goede weg met heel wat inzichten rond volgende vragen:

  • Waarom vandaag innoveren met slimme producten?
    We geven je heel wat voorbeelden en redenen om niet langer te wachten met het bekijken van de opportuniteiten voor je bedrijf.
  • Hoe vind ik een sterk idee voor mijn slim product?
    We schetsen een concrete aanpak om te komen tot een onderbouwd en waardevol business idee voor een slim product.
  • Hoe pak ik de ontwikkeling van mijn slim product aan?
    We delen enkele lessons learned uit onze begeleidingstrajecten met bedrijven.

Spreker

Als Advisor Smart Products binnen Sirris ondersteunt Pieter Beyl ondernemingen bij productstrategie, problem-solution fit en R&D planning van technische producten. Hij heeft niet alleen ervaring binnen mechatronica-engineering maar ook met projectmanagement en innovatie met slimme producten. 

Doelgroep 

Beslissingsnemers (CFO/director/finance manager), R&D/innovatie/productiemanagers of business developers die hun productoffering willen verbeteren met IoT. De infosessie staat open voor deelnemers uit verschillende sectoren binnen de maakindustrie en is zowel interessant voor grote als middelgrote/kleine ondernemingen. 

AIO

Contactpersoon

Frederik Delodder

adviseur Digitalisering en Innovatie

Wanneer

Prijs

Voka-leden: gratis
Niet-leden: gratis

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in de vorm van foto en/of film - dat nadien op Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag