Skip to main content
Map
 • Netwerkevents
 • Infosessie: Klaar voor de nieuwe wetgeving rond e-invoicing & e-reporting in b2b?

Infosessie: Klaar voor de nieuwe wetgeving rond e-invoicing & e-reporting in b2b?

 • Hybride

Zowel op Europees als op nationaal vlak komen er heel wat wijzigingen op ons af op vlak van e-invoicing en e-reporting. Tijdens deze infosessie krijg je een helder overzicht van de situatie en hoe je je kan voorbereiden op de nieuwe wetgeving. 

Op 8 december 2022 publiceerde de Europese Commissie haar voorstel “VAT in the Digital Age (ViDA)”. Daarmee worden de focusgebieden bepaald waarbinnen de btw in de Europese Unie in de komende jaren gemoderniseerd moet worden. Dit gaat o.a. over de invoering van verplichte e-invoicing en e-reporting bij grensoverschrijdende transacties. Dit zal uiteraard een aanzienlijke impact hebben op heel wat ondernemingen.

Daarnaast zit ook de nationale overheid niet stil en ligt ook in België een wetsvoorstel op tafel tot invoering van een verplichte e-invoicing en e-reporting. De invoerdatum daarvoor ligt vooralsnog op 1 juli 2024 voor grote ondernemingen!

Tijdens deze infosessie gaan we dieper in op de aankomende verplichting tot e-invoicing en e-reporting, zowel op Europees als op Belgisch niveau. De nieuwe verplichtingen zullen niet alleen een impact hebben op de manier waarop bedrijven met hun klanten en leveranciers omgaan, maar zullen ook in de komende jaren de communicatie met de belastingautoriteiten veranderen. Zij zullen deze gestructureerde gegevens immers ook kunnen gebruiken voor reconciliatie- en verificatiedoeleinden (audit).

Ook systeemtechnisch zullen ondernemingen in staat moeten zijn aan al deze nieuwe rapporteringsverplichtingen te kunnen beantwoorden. We staan o.a. stil bij de uitdagingen voor de toekomst en hoe je je hierop tijdig kan voorbereiden.

Programma

 • Wat is e-invoicing en e-reporting?
 • ViDA:
  • Achtergrond
  • Welke wijzigingen zijn voorzien op vlak van e-invoicing en e-reporting
 • E-invoicing in b2b – Stand van zaken in België
 • Uitdagingen voor de toekomst en hoe hierop voor te bereiden?
 • Q&A

We volgen de evoluties in deze materie op de voet. Mochten er in tussentijd nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent e-invoicing en e-reporting dan komen die ook aan bod tijdens dit infomoment.

Doelgroep

Zaakvoerders/bedrijfsleiders en financieel verantwoordelijken.

Spreker

Sofie Vandermarliere, Senior Manager Tax bij Deloitte.

Lisbet Brants, Manager Indirect Tax bij Deloitte. 

Voor meer info over deze infosessie kan je contact opnemen met Matthias Derycke.

Vlaio Digitalis EU

 

Contactpersoon

Matthias Derycke

Member services/projectbegeleider finance & sales

Adres

Online of in Voka | Brugge
Kapellestraat 138
8020 Oostkamp

Wanneer

Prijs

Deze infosessie is gratis, inschrijven is verplicht.

Gelieve bij jouw inschrijving aan te geven of je de sessie online wil volgen of fysiek in Voka | Brugge.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag