Skip to main content
Map

Infosessie: Handelsagentuur - do's-and-don'ts

  • Online

Handelsagenten kunnen een goede oplossing zijn om jouw economische activiteiten te laten groeien in het buitenland. Het is dan ook vaak een stepping stone om (nieuwe) internationale markten te beleveren/bedienen. Werken met handelsagenten kan een troef zijn, maar er zijn ook wettelijke bepalingen aan verbonden. Tijdens deze infosessie gaan wij hier dieper op in.

Een handelsagent is een partij binnen de handelsagentuur en wordt aangestuurd door de principaal. Hij bemiddelt tussen die principaal en een derde (klant) en wordt vergoed op basis van een commissie. Werken met een handelsagent is dan ook een vorm van directe distributie. De goederen/diensten worden rechtstreeks door het principaal aan de afnemer geleverd.

Het is essentieel om goede (schriftelijke) afspraken te maken met de handelsagent zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Met deze webinar willen we ondernemingen informeren over de verschillende aspecten binnen de handelsagentuur. Komen onder andere aan bod:

  • Wat is handelsagentuur
  • Voordelen/nadelen
  • Aandachtspunten
  • Juridisch kader

De deelnemers krijgen zo een goed zicht in wat men kan verwachten van een agent en wie welke verantwoordelijkheden draagt.

Spreker

Katrien Van Loocke, Legal Counsel bij Agentschap Buitenlandse Handel

 VLAIO

Meer starters, meer blijvers en meer groeiers: daar gaan we voor! Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) wil ondernemers daarbij ondersteunen samen met Voka. Deze infosessie maakt deel uit van een netwerk van initiatieven waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Samen voor #sterkondernemen.

Contactpersoon

Leonid Guz

Kennis & advies/Internationaal ondernemen

Wanneer

Prijs

Gratis voor leden en niet-leden.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag